*Pissismummo täten tervehtää ystävällisesti naapuriaan Pajua, joka houkutteli Mummon kurssien järjestämisen ihmeelliseen maailmaan.

Kurssinjärjestämiskurssi

Arvotaan aihe. Otetaan arvan valitsemasta teemasta kolme kopiota ja kehitellään niitä ajan kuluksi johonkin suuntaan. Tämäkin riittää. Voidaan myös panna jokin kehitelmistä toimeksi. *Sopii järjestelmällisestä luovuudesta kiinnostuneille, joilta puuttuu ajankulua.

Onnellisen elämän salaisuus -kurssi

Opetellaan onnettomuuksien väistelemistekniikat, joista tärkein on se, ettei ryhdytä mihinkään, missä onnettomuus voi piileskellä. Erityisen huolellisesti listataan naapuruston mustat kissat ja tiet, joiden yli niillä on tapana kulkea; vuoden 13. perjantait ja tikapuut, joiden ali joutuisi kulkemaan. Tietysti vältettävien listaan liitetään kaikki kulkuneuvot, joilla liikkuessa voi joutua onnettomuuteen. Loppuviimeksi poltetaan lista ja annetaan itselle lupa onnistua kaikessa mihin ikinä ryhdytään. *Mukavaa, että teitä on näin runsaasti. Kaikki kiinnostuneet mahtuvat mukaan kurssille ja saavat diplomin lopputyöstä.

Bongauskurssi

Otetaan aluksi selvää, miten monta ikkunaa huushollissa on ja minkälaiset verhot niissä on. Parhaat ovat sellaiset, joiden raosta voi vaivihkaa tarkastella pihatapahtumia joutumatta itse nähdyksi. Kirjataan valikoitu otos kunkin ikkunan näkymistä lintulaudalle/kadulle/pihaan/ maantielle/naapurin pihalle/metsään/ties minne eri vuoden- ja vuorokaudenaikoina. Näistä laaditaan asiaankuuluvat taulukot ja lasketaan todennäköisyys, millä jossakin ikkunanäkymässä tapahtuu jotakin. Tämä helpottaa osumista oikeaan ikkunaan silloin kun siellä on jotain tapahtumassa. *Tervetuloa kurssille. Voin vakuuttaa, että tämän kurssin jälkeen teillä ei ole kuunaan minkäänlaisia ajankulun ongelmia öin eikä päivin.

Kurssinperuutuskurssi

Kuten tiedetään, joskus käy niin, että kurssille ei tule riittävästi osanottajia tai kurssinpitäjä kyllästyy ihan itse höperehtimään julkisesti. Silloin tarvitaan kurssinperuutustaitoja. Kuten sekin tiedetään, peruutus ei ole ihan niin helppoa kuin suoraan eteen päin ajaminen. Peruutuskurssi antaa valmiuksia mm. lypsää eri tavoin lisää kurssilaisia, uusia määräajoin kurssin ulkoasua/nimeä/kurssinpitäjää. *Jos nyt sattuisi niin ikävästi, että kurssinperuutuskurssille ei tule riittävästi osanottajia, peruutetaan se muitta mutkitta: pannaan lappu luukulle.

*Tämän jälkeen Pissismummo päättikin muitta mutkitta peruuttaa kaikki suunnittelemansa kurssit ja ilmoittautua keksimälleen kurssivapaalle vyöhykkeelle askaroimaan tähdellisiä.

 • Kurssinjärjestämiskurssi, sinne, sinne.

  Tekemisentekemisen miettiminen on päätoimeni, joten sinun kurssillasi olisi käyttöä. Jos lopputulema olisikin niin kammottava kuin: ?ryhdy hommiin?, pääsen pälkähästä kun aloitan jälleen uuden kurssinjärjestämisenkurssisi. Kyllä teoria aina tekemisen voittaa!

  Onnellisen elämän salaisuus -kurssia olen haikaillut aina. Nyt tajuan miksi välillä mättää. Minähän olen ajellut busseissa ja junissa huolettomana kuin hevosen tyttö, kulkenut tikkaiden ali, ihaillut mustia kissoja syleksimättä. Nyt on kartta valmiina ja lista pitkä. Onni kurkistaa jo ovella kuin eilinen joulu. Ahaa, missä tulitikut? Paperi palaa, onni roihahtaa.

  Bongauskurssi rikastuttaa kovin mielikuvitusta. Miksi se yläkerran naapuri taas hakkaa mattojaan? Vastahan se eilen sen teki? Ettei vain toimisi niin kuin toimii verhojen takaa kurkistelijan kiusaksi. Ihan kuin vilkaisisi ikkunoitamme päin. Meillä ei imuri surise niin kuin heillä. No jaa. Haen excel-ohjelman ja kirjaan kaiken minkä ikkunasta näen ja seinän takaa kuulen ja teen frekvenssianalyysin. Etiäismäisesti tajusin, että jotain elämästäni puuttui ja se oli bongauskurssi analyyseineen. Kiitos.

  Etenen kurssilistallasi.
  Voi vitsi. Kurssit on peruutettu. Ja lopulta käsketään tehdä jotain tähdellistä 😀

  Kommentin jätti Paju · torstaina 7. helmikuuta @ 14:27

 • Tää kommentti meni kuulkaa nyt ihan ison-ilon puolelle, Pajulle kiitos! Jopas eilen joutuikin Pissismummo kampaajattarelleen suosittelemaan Onnellisuus-kurssia – tämä kun pudotti peilin, josta juuri oli aikonut näyttää miten kauniiksi oli Mummon harmajahapset saanut leikattua. Siinä parahti tuo kauhistelemaan (siis kampaajatar) että siinä meni seitsemän vuoden onni! Miettikää: seitsemän vuoden tuomio mokomasta, johan nyt! Pissismummo rauhoittelemaan onnetonta ja mielessään lisäämään peilin särkemisen Onnellisuus-kurssin ohjelmaan vältettävien listalle siltä varalta, jos joskus innostuisi taas perumaan peruutukset ja ryhtymään onnellisuuskurssittajaksi. 

  Kommentin jätti Ellinoora · perjantaina 8. helmikuuta @ 11:29

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.