Toukokuun alkupuolella pihaikkunoista aukeavaan maisemaamme ilmaantui lokki, joka kaarteli pientaloalueemme yllä ja tarkkaili näkymiä. Silloin kävi mielessä huoli, ettei tuo vain etsiskele pikkulintujen pesiä rosvous mielessään.

Kesäkuun puolella hiljaisen helleviikonlopun mentyä lokin päivystys siirtyi rivitalomme tuntumaan. Eilen viimeistelin kukkapenkkien kitkemisurakan ja tänään kuskasin sekajätelaatikkoon tuotokset. Palatessani roskikselta lokki lensi suoraan kohti ja kirkui karmeasti. Ihan tuli mieleen Hitchkockin Linnut.

Omalta pihalta hiivin sitten katsomaan katolle – ja aivan oikein, siellä istui toinen lintu ilmastointitorven päällä ja toinen katon päädyssä. Nyt ne vain tarkkailivat valppaina aikeitani. Iltapäivällä sai naapurin kävellen kotiin palaava teinipoika samaa kyytiä, säikähti ensin, mutta asettui sitten tarkkailemaan tilannetta ja lienee tullut samaan tulokseen.

Lajityypillistä käytöstä varmaan tämä hyökkäily, mutta ajatus siitä, että kesäkuu on sitten tätä kirkunaa ja hyökkäilyä, puhumattakaan sinne tänne roiskautetuista linnunp….läikistä ei kovin auvoiselta rinnakkainelolta tunnu.

 • Valmistit ehkä niille pöydän matoineen toukkineen, , kun perkasit roskat pois päältä. Pitävät kai reviirinään, röyhkeät.

  Kommentin jätti Annikki · lauantaina 8. kesäkuuta @ 14:53

 • Pesäntekopaikkaa varmaan etsivät ja sitten tulee poikaset, joita vahtivat hyökkäilemällä. Poikasten lentoharrastuksia tietysti aikanaan valvovat.
  Minun työpaikkani pihalla aikoinaan oli koko kesän riesa.

  Kommentin jätti tuulamummo · sunnuntaina 9. kesäkuuta @ 20:19

 • Hei, viime aikoina sattunut useamman kerran, kun olen kommenttia kirjoittanut, niin kone tai tekoälykö se siellä sanoo, että kirjoitit kommentin jo aikaisemmin, ja ei anna sitä yhtäkään lähettää.
  Tapani on lukaista kirjoittamani ja korjata kirjoitus- tai lyöntivirhe ja sitten vasta lähettää.

  Kommentin jätti tuulamummo · tiistaina 11. kesäkuuta @ 10:45

 • Minulle on monesti käynyt niinkuin Tuulanummolle, paitsi että kun sitten uudestaan lähettää, niin se edellinenkin yritys näkyy, kuten tälläkin kertaa.

  Kommentin jätti Annikki · torstaina 13. kesäkuuta @ 15:00

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.