Ajelulle. Haluan aina keväällä nähdä muokatut, kylvetyt, avarat peltoaukeat, joita kotimaisemissamme on yllättävän runsaasti. Keski-Uusimaa on ihanaa asuinseutua erityisesti keväästä pitkälle syksyyn. Vuosikymmenet otimme kevään vastaan pyöräillen, nyt köröttelemme nelipyöräisellä.

Järvi. Kevätmaiseman jäistä vapautunut vesi kutsuu ihmiset pieniltä kaupunkipihoiltaan ja omakotitonteiltaan rannan tuntumaan. Vesi on sameahkoa, mutta siinäkin auringonsäteet kimaltavat. Avaruus huikaisee, tuuli rypyttää veden pintaa ja hulmuttaa ihanasti rannalla seisojan hiuksia.

Metsä. Jokakeväinen ykköskohteemme on Rantatien kallioinen luonnonsuojelualue, jonka poluilla on muistutus lintujen pesimärauhasta. Nuorten koivujen ihastuttava raikkaus, vanhat petäjät ryhmyisine oksineen ja kuusten tumma vihreä, joukossa muutama pystyyn kuivunut kelokin. Lahopuiden sammaleiset leposijat. Metsää kauneimmillaan.   

Linnut. Peippo laulaa suvivirttään. Tämä kesä on meille 51:s yhteinen ja joka ikinen kesä peipot ovat laulaneet tuota samaa sävelmää, missä ikinä olemmekin olleet. Muitakin sirkuttajia ja piipittäjiä kuorossa sooloilee. Täällä ei kuule käkeä, se tarvitsee isommat metsät reviirikseen.

Kukat ja perhoset. Metsäorvokin taivaansininen katse huikaisee sielua. Kielot tuoksuvat. Valkovuokkomatto vilkkuu vanhojen puiden lomitse. Omenapuukin tuossa, kauniina kuin morsian, kukassaan hento perhonen. On Kesä taas.                                                                                                                                                                                                               

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.