Taustalla tapahtui viikonloppu. Se alkoi puhelinsoitosta lauantaisaunan viime metreillä, Kuopus siellä kertoi perheen etelän matkasta. Oli ollut mukavaa, pienillä uusia elämyksiä ja periaatteessa kaikki oli sujunut hyvin. Vähitellen tulee kerrotuksi sekin, mikä oli yllättänyt kesken kaiken ja sekoittanut mukavan. Emo kuuntelee, huokaa myötätunnosta.

Sunnuntaina Kuopus tulee pienten kanssa käymään. Puheet sivuavat matkan tapahtumia, sipaisevat kipeitä muistumia. Tuleviakin puhutaan, ja ajankohtaisia. Emo keskittyy pieniin, erityisesti viisivuotiaaseen, joka oli ollut matkan yllätysosuuden hiljainen sivustakatsoja.

Arkiviikko alkaa, Toinen avaa pihaportin lukosta, jättää raolleen ja hakee lehden postilaatikosta. Aloitan tavalliset: pyykkikone pesutöihin, puhtaat tiskikoneesta kaappiin, vesi kiehumaan. Aamuteetä laitellessa sisäpihaan ilmestyy mies työhaalarissa, tutkii aitaa. Kohta siinä on toinenkin kanisterin ja sutien kanssa. Aita alkaa saada väriä.

Toinen löytää ajan tälle päivälle privaattilääkäristä ja hankkiutuu sinne valituksineen. Se tietää apteekkireissua. Saman tien hankkiudutaan senioriruokalaan lounaalle. Kaalikääryleet maistuvat makoisalta puolukkasurvoksen kera. Aurinko paistaa, taas on viileää. Outo kevät.  

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.