Suomi kuuluu olevan maailman onnellisin maa seitsemättä kertaa peräkkäin. Tästähän ei saa aikaan riitaa, sillä näin todistettavasti on. Toki se vähän riippuu siitä, mitkä onnellisuuden kriteerit ovat, mutta ovathan asiat meillä monessa mielessä tosi hyvin, ainakin paremmin kuin monessa muussa maassa. No, tietenkin saman tien on todettava, että kansa täällä on uutiskriteerien valossa onnetonta, sairastaa paljon, on liikalihavuutta, sydäntautia ja syöpää, masennusta ja burnouttia. Muistisairaita on paljon, niille ei ole hoitopaikkoja, leipäjonojakin on ja työttömyyttä eikä työssä oleva kansanosa ymmärrä omaa parastaan, lakkoilevat ja sahaavat oman onnenpuunsa oksaa.

Jos kysyttäisiin jokaiselta erikseen, miten onnellinen sinä olet asteikolla 0-10? Mitä vastaisit?

 • Malmin kauppakeskuksessa menossa ruokakauppaan menimme Elisan kännykkäkauppiaan ohitse. Hän huuteli tiskiltään: mitä kuuluu. Minä huikkasin ääneen, että onnellisia ollaan. Lähi-ihmiset vaan ympärillä nauroivat.
  Joskus oli mainoksissa termi tyytyväisyystakuu, ei ole enää näkynyt. Tuossa onnellisuustutkimuksessa olisi vähempikin taso jo riittänyt.

  Kommentin jätti tuulamummo · sunnuntaina 24. maaliskuuta @ 13:05

 • Niinpä. Tulee mieleen sekin, että ärsyttääkö tuo Putinia ja provosoiko kaikenlaista väkeä vaeltamaan raukoille rajoillemme päästäkseen maailman onnellisimpaan maahan.

  Kommentin jätti Ellinoora · sunnuntaina 24. maaliskuuta @ 19:53

 • Monenlainen perusturva tuo luottamusta omaan kotimaahan, kyllä onnellisuus hipoo korkeaa lukua, vaikea sanoa, yhdeksän ehkä, aina on parantamisen varaa eri asioissa. Luotan päättäjiin itärajan kohdalla, eiköhän asiat ole pohdittu monelta kantilta. Putin varmasti yrittää horjuttaa turvallisuuden ja onnellisuutemme oloa. En usko, että onnistuu. Olemme aika vahvoja Suomessa.

  Kommentin jätti pirkko · sunnuntaina 24. maaliskuuta @ 20:23

 • On hyvä punnita onnellisuutta monelta kantilta ja muistaa, että täydellistä ei ole missään maailmassa. Myös odotukset sekä edellytykset vaihtelevat ajassa. Asenne ratkaissee yksilön kohdalla. Ensin ajattelin kymppi miikkaa, sitten juutuin siihen miinukseen: mitä se olisi. En osaa sanoa, mutta olen paljosta onnellinen ja tyytyväinen.

  Kommentin jätti Ellinoora · maanantaina 25. maaliskuuta @ 19:47

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.