Kuulumatta mihinkään ammattiyhdistykseen, liittoon tai poliittiseen puolueeseen lienen paitsi vallaton myös vaaraton sekä vapaa muodostamaan mielipiteeni tilanteesta, johon kyseiset tahot ovat jääräpäisyydessään kansalaisten yhteiskuntarauhan mukiloineet. Täytynee olla varaa kun ei malttia ole.  Kansalainen seuraa otsa rypyssä mihin tuossa oikeastaan pyritään ja mihin vielä päädytään.

Poliittiset pelisäännöt, joita demokratiassa on, ovat ajassa elävää tavaraa, siis myös muuttuvaista. Yksipuolisesti niitä ei voi mikään taho sanella silloin, kun ne koskevat laajoja väestönosia. Tämä tässä on unohtunut. Politiikan taustalla häärivät intressipiirit pyrkivät aika ajoin painostamalla kääntämään vallan kahvaa. Epäselvät pelisäännöt ajautuvat häiriötiloiksi, joissa valtaa käyttää se, jolla sitä eniten on.

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.