Eilen tuli syynätyksi viimeisetkin kaksi yhdeksästä ehdokkaasta, jotka myös onnistuivat tenttitilanteessa mainiosti. Omat arvioni ehdokkaista pitivät suunnilleen paikkansa ja toiselle kierrokselle valikoituvista arvelen osaavani valita paremman riippumatta, ketkä kaksi ovat mukana.

Tentti on sikäli hyvin laadittu, että paljasti ehdokkaan esiintymiskyvyn vahvuudet ja heikkoudet (myös mediasuhteen laadun!). Presidentin on kyettävä puhumaan sujuvasti ja vakuuttamaan kuulijat asiaosaamisestaan valtaoikeuksiensa ydinalueilla, harkintakyvystään, johtajuudesta ja arvoista, jotka päätöksentekoa ohjaavat sekä persoonansa sopivuudesta maan tärkeimmän vallankäyttäjän asemaan.

Meillä keskusteltiin myös kommentaattoreiden merkityksestä tentissä. Olimme samaa mieltä siitä, että katsoja ei kaipaa havaintojensa tueksi satunnaisten ulkopuolisten ohjausta, mutta ehdokkaalle itselleen saattaa olla hyötyä kuulla asiantuntijain arvioita. – Intrigointiäänestys ei minua kiinnosta, siispä palataan asiaan toisella kierroksella.    

 • No nyt on katsottu kaikki ehdokkaat TV:ssä, sujuvia ovat olleet.
  Hyvin vähän olen ulkona liikkunut kovien pakkasten takia, vain välttämättömyydet. Voisin kuvitella, että ehdokkaiden telttojen ympärillä tai toreilla ja aukioilla on todellisempi meininki. Ihmiset uskaltavat kysellä enemmän ja yllättäviäkin kysymyksiä, ne pitää ottaa vastaan ja avaavat myös ehdokkaiden tietämystä tavallisesta kansasta. Varmaan osa kansasta on hyvinkin viisasta, tuskin sentään makkaran tai kahvin vuoksi ovat telttoja lähestyneet.
  En vieläkään tiedä, kuka olisi minun ehdokkaani.

  Kommentin jätti tuulamummo · perjantaina 19. tammikuuta @ 11:57

 • Ensi viikollahan on vielä yksi yhteinen vaalitentti jäljellä Ylessä. Kyllä ehdokas varmaan selviää, viimeistään sitten kun kaksi suosituinta on jäljellä toisella kierroksella.
  Ps. Poistin ensimmäisen samansisältöisen kommenttisi, molemmat tulivat siis perille.

  Kommentin jätti Ellinoora · lauantaina 20. tammikuuta @ 13:19

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.