Jouluviikko tuntuu ennakkoon riittävän väljältä, kun aatto on vasta sunnuntaina ja sekin on samalla neljäs adventtipyhä. Ihanaa, ei kiirettä, ei tungeksimista kaupungilla, ei lahjahuolia. On aikaa inspiroitua, jos niikseen on, vaikka mistä.

Edellisellä viikolla taloyhtiössä vaihdettiin uudet liesituulettimet. Meidän aparaatista katolle menevässä putkessa oli mutka, muissa rivin asunnoissa putki on suora. – Se hoituu, sanoi harmaapartainen hiirenhäntäinen mies, ensi viikolla, tarvitaan vain lisäosa.

Jouluviikon alussa haettiin kinkku ja ruokia jääkaappiin. Ystäväporukalla käytiin syömässä uuden ravintolan joululounas. Ihanan rauhallista. Keskiviikkona hiirenhäntämies apureineen tuli luvattuun aikaan ja ryhtyi puuhaan. Parin tunnin päästä paloi sulake keittiöstä. Muuntaja oli kärähtänyt. Samalla pimeni jääkaappipakastin ruokineen. Lähtivät hakemaan isommasta kaupungista uutta muuntajaa. Sillä välin Toinen viritti pitkällä johdolla mikroon virtaa, että saimme päivän ruoka-annoksemme lämmitettyä. Apuri jäi sille tielleen, hiirenharmaa palasi kahden tunnin päästä uuden muuntajan kera. Pari tuntia meni taas ennen kuin kaikki oli paikoillaan ja keittiössä valot. Työmies lähti ja me siivosimme remontin jäljet keittiössä. Huoh. Toiveenamme oli stressitön viikko ja rauhaisa joulu. Ainahan voi toivoa.

  • Sattuu ja tapahtuu, se oli ennen koronaa, kun pari päivää ennen jouluaattoa hajosi hella. Oli tulossa meille isompi porukka jouluaterialle. No eihän siinä muu auttanut kuin mennä etsimään uutta tilalle. Onnistui!
    Nyt olemme kahden, ei jaksa muuta. Toiset isovanhemmat hoitavat joulun, me pääsemme joulukahveille ja 1.1.24 joulupuurolle vanhimman pojan luo.

    Kommentin jätti tuulamummo · torstaina 21. joulukuuta @ 13:21

  • Niinhän, Tuula, sanotaan, että jos jotain häikkää on tullakseen, se tulee sitten pahimpaan mahdolliseen saumaan…
    Vaikka vaikeuksia palautteen annossa onkin jostain syystä, älä Tuula luovuta kommentoinnista, on niiin mukava saada merkki, että joku lukee näitä juttuja – ja tuttu vielä! Erinomaisen hyvää Joulua sinulle ja puolisolle. Toivotaan, että Uusi Vuosi tuo meille kaikille onnea ja jotain uutta!

    Kommentin jätti Ellinoora · perjantaina 22. joulukuuta @ 17:46

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.