Lehtiä lukiessa törmää lähes päivittäin virheisiin, asiallisiin epätarkkuuksiin, kielellisiin kömmähdyksiin ja huonoon suomenkieleen. Siinä lukija sitten miettii, kenenkähän tekoälystä tämäkin taas on kotoisin ja eikö ammattilainen tarkista tekstiään pantuaan pisteen.

Paikallislehden haasteet ovat sitten vielä erikseen. Tuusulan kunnassa on rakenteilla oleva koulukeskus nimetty kampukseksi. Riippumatta siitä, mitä alkuperäinen latinan termi merkitsee, ihmisille nostaa hikeä, että taas on otettu sanalaina jostain muualta eikä koulua saa sanoa kouluksi, jos sen liikuntasalia voi käyttää iltaisin vaikka aikuisten urheiluryhmien harrastetilana. Järvenpään kaupungissa ’betonibrutalismityylisen’ kirkkoon tehdään miljoonaremontti. Kirkon jäsenkadon kuristamia resursseja riittää ihmeesti kaikkeen. Monen paikallisen mielestä kaupunki kaunistuisi räjäyttämällä kyseinen bunkkeri taivaan tuuliin. Keravalta on lehden mielipidepalstoille noussut mielipaha joululauluista. Kaupungin kouluissa on kielletty laulamasta joululauluja, joissa on hengellistä sisältöä. Tunteet kuohahtelevat, selvä se.

Ehkä seuraavalta presidentiltä ehtisi vielä kieltää valtaoikeuksien lisäpykälällä Jumalan siunauksen toivottamisen uudenvuoden puheessa.

 • Liikaa on toisuskoisten tai kirkkoon kuulumattomien myötäilyä tuo mm. joululaulujen kielto. Eikö ole hyvä vaan, jos vaikka maahanmuuttajat ja pakolaiset saavat tutustua meidän kulttuuriin eri muodoissaan.

  Kommentin jätti tuulamummo · keskiviikkona 20. joulukuuta @ 18:42

 • Eniten lehden mukaan taitaa olla kantaväestö painostanut päättäjiä uskontovapaasta vyöhykkeestä kouluihin, vaikka Keravalla paljon eri puolilta tulleita maahanmuuttajia onkin. Voisihan joululauluja laulaa perinnemielessä, jos ei muuten.

  Kommentin jätti Ellinoora · keskiviikkona 20. joulukuuta @ 21:49

 • Puhut asiaa. Opiskelin aikoinaan 3 vuotta Järvenpäässä ja kävin jonkun kerran sen betonibunkkerikirkossakin. Se oli ja on, niin ruma ja vastenmielinen, etten käsitä, kuka ja miksi sen on rakennuttanut. Ulkoasunsa puolesta se voisi paremmin toimia vankilana.

  Kiitos tämän vuoden kirjoituksistasi. Siunattua joulua sinulle ja perheellesi!

  Kommentin jätti Raili · keskiviikkona 20. joulukuuta @ 18:47

 • Karu on, kirkko. Remontti tuskin sitä muuksi muuttaa. – Oikein hyvää joulua sinullekin ja siunausta uuteen vuoteen!

  Kommentin jätti Ellinoora · keskiviikkona 20. joulukuuta @ 21:51

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.