Tulen paikalle kutsuttuna, mutta epävarmana: onko tämä sitä, mitä aavistelen. Kuuntelen esittäytyviä, ketä olemme ja miksi täällä. Koolla on uusia ja entisiä kirjoittajia, nuoria ja vanhempia, työelämässä kokemusta kartuttaneita, erilaisissa elämäntilanteissa olevia. Koska tehtävänä on kirjoittaa, ei liene pahitteeksi kysyä onko myös sanottavaa.

Ne blogijutut, joita olen silmäillyt, ovat olleet melko irrallisen tuntuisia. On taitavan tarinankertojan sulavaa ja aisteja ruokkivaa kuvausta. On akateemisia, luentotyyppisiä pohdintoja. On aiheestaan innostuneiden pitkiä vuodatuksia ja hyvin fokusoituja asiantuntijatekstejä. Kommentteja ei juurikaan näy, pakko kysyä lukeeko näitä joku muukin.

Saamme aavitosen, jossa kerrotaan mitä kirjoittajalta odotetaan. Tehtävän laatu täsmentyy, mutta epävarmuuteni ei täysin poistu. Blogi olisi kanava valikoitujen seurakuntalaisten äänille, ehkä työntekijäin puheenvuoroillekin. Huuteleeko kukin kuplastaan? Tukevatko puheenvuorot seurakunnan kutsuvaa ja avointa yhteisöllisyyttä? Tuleeko vastakaikua, syntyykö keskustelua ilman hyviä, teräviäkin kysymyksiä? Tyhjentyykö mahdollisuus viisaiden maallikoiden saarnavuoroksi?

  • Minusta on vähän kummaa se, että järjestöjen ym toimijoiden ja eri kirjoittajien artikkelipalstaa sanotaan blogiksi. Minä vanhankansan ihmisenä miellä blogin nettipäiväkirjan tyyppiseksi. Jotenkin sanat saavat uutta sisältöä ja vaihtuvat muitten esimerkin mukaan. Kuten halkojen laitto hellanpesään.

    Kommentin jätti Annikki · keskiviikkona 10. toukokuuta @ 14:47

  • Somemaailmassa termeillä on alkuperäismerkityksiä ja sitten ne alkavat elää omaa elämäänsä. Olen availlut sieltä täältä seurakuntien nettisivuja, mutta sek:n omaa blogisivustoa ei ole tullut muualla vastaan kuin omassa srk:ssa. Meillä blogin kirjoittajaksi kutsutaan. Monissa seurakunnissa on kyllä viestintäyhteys F-bookin, Twitterin, Instagramin tai Youtuben kautta. Niistä en tiedä, kun en ole halunnut kirjautua mihinkään niistä. Henkilökohtaisilla nettipäiväkirjoillakin on alustansa, Kolmannessa huoneessa se on Word Press ja sivustoa hallinnoi perheen IT-ammattilainen äitinsä puolesta. Itse olen siis eräänlainen sisällöntuottaja.

    Kommentin jätti Ellinoora · sunnuntaina 14. toukokuuta @ 13:14

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.