Koronakoomavuosina ei mikään itselle merkityksetön, tyhjänpäiväinen kilinä ja kohkaaminen jaksanut kiinnostaa puupennin vertaa. Moni mietti päätoimisesti ja ensisijaisesti oman perheen ja tärkeiden lähi-ihmisten terveyden ja elämän suojelemista. Kotimaan tilannetta seuraavien päättäjien pähkäillessä maailmanlaajuisen pandemian aiheuttamia väestöuhkia, oli kansalaisen suoranainen velvollisuus seurata hartaana virusepidemian hallintakeinojen vaikutuksia ja osuvuutta kotimaassa.

Tuskin ehdimme toipua epidemiasta, kun Eurooppaan pamahti hyökkäyssota ja sen myötä totutun maailmanjärjestyksen romahdus. Ehdittiin jossain jo kuvitella, että pohjoisen puolueettomuuden viimeiset linnakkeet Ruotsi ja Suomi kävelisivät käsi kädessä Natoon torvet soiden ja hurraahuutojen säestyksellä. Vaan eikös Turkin sulttaani ja Madjaarien heimopäällikkö keksineet oivan keinon näpäyttää kandidaatteja ja pelata natopallon omaan pussiinsa. Tässä sitä taas ihmetellään: ollako vai eikö olla.

No, epidemia nahistui rokotusten myötä ja eloon jääneet käynnistivät riekkumabileet nappulat kaakossa taasen. Vaan osa porukkaa käynnistyi hitaasti tai ei enää lämmennytkään kohkaamisen paluusta. Taannoin totesin kyynisesti uuden musiikin bileet nähtyäni: taas kuvitellaan, että friikin poikabändin meuhkeella voitetaan Euroviisut. Ei opita, ei.

  • Kyllä tämä aikakausi on ravistellut ihmisiä ympäri maapalloa. Itsekin keräilee kasaan turvallisuuden tunnetta takaisin. Ja nyt puhutaan tulevaisuuden uhkiin varautumisesta. Hyvä asia tietenkin, mutta muistutus samalla, kaikkea voi tapahtua.

    Kommentin jätti pirkko · lauantaina 4. maaliskuuta @ 20:20

  • Olemme puhuneet usein viime aikoina siitä, miten eläkevuosiemme aikana maailman muutos on kiihtynyt ja mennyt siihen suuntaan, mihin ei olisi vuosituhannen vaihteessa vielä osannut arvata saati uskoa. Pitkässä tunnetussa maapallon ja ihmiskunnan historiassa on vaikeita vaiheita ollut toistuvasti. Meillä ne ovat nyt tässä. Ihmiskunta ei opi näköjään historiastaan mitään. Nyt on aiempia aikakausia suuremmat mahdollisuudet sekä pahassa että hyvässä. Pelottavaa.

    Kommentin jätti Ellinoora · tiistaina 7. maaliskuuta @ 18:50

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.