”…ei paha ole kenkään ihminen, vaan toinen on heikompi toista, paljon hyvää on rinnassa jokaisen, vaikka aina ei esiin loista…”

Siinä se taas tuli, Eino Leinon Hymyilevä apollo. En ole pitkiin aikoihin enää uskonut tuohon. Kun se on niin sitä aikaa, milloin oltiin naiiveja, uskottiin kaikista hyvää, luotettiin sinisilmin, vaiettiin totuus kuoliaaksi. Viime vuoden jokainen uutispäivä on todistanut ihmisen pahuutta, turha sitä on kaunistella.

Hyvän ja pahan dilemma on ratkaisematon. Ne ovat täällä molemmat. Myös meissä jokaisessa. Rehellinen ymmärtää tämän, tyhmä ei. Silti ja siksi: ”Oi kiitos sä Luojani armollinen joka hetkestä, jonka mä elin…”

  • Lapsuudessa ja myöhemminkin tuo Leinon runo tuli radiosta puolenyön aikaan, ei TV:tä ollut.
    Nyt yritin katsoa TV:stä puolenyön aikaan vuoden vaihtumista. Voi mikä meno, ei mummoille tuollaista, TV meni kiinni. Ulos en halunnut yksin lähteä, aikaisempina vuosina kyllä. Mies jo nukkui. Koti-ikkunasta näkyi rakettien lentoa.
    Onkohan aika jo mennyt mummon ohi, kun ei ymmärrä nykymenoa.

    Kommentin jätti tuulamummo · tiistaina 3. tammikuuta @ 15:04

  • Muuttuneen ajan ymmärrys tulee hitaasti.

    Kommentin jätti Ellinoora · keskiviikkona 4. tammikuuta @ 11:54

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.