– Eipä ole aikoihin tavattu, todettiin Pissismummon kaa tässä taannoin, kun tuo poikkesi. – Olis maailman asiain tilassa enempi paljon paremmalle tolalle säädettävää, vai mitä. – Niin’pä.

– Ennenki oon arvostellu uutisten yksituumaista eksisteerausta pahanilmanlintuna. Kun aukaiset minkä tahansa toosan tai aviisin, ikävää uutista pölähtää silmille ja sataa lotisten niskaan. Päivä on pilalla heti ja taas. Ihminen ei saa illalla unta, kun sitä moskaa pitää fundeerata ja lapioida mielestään tunkiolle. Luontokato. Ilmastohätä. Energiakriisi. Ydinaseella uhkailu. Ohjusten pauke. Sotarikokset.

– Juuei, mutku, tää mitää uutta ole. Kuka muistaa edellisen maailmanlopun meiningin, terroristien aloittaman sotimisen Syyriassa? Siinäpä olivatten kohta osallisena samaiset Venäjän sekopäätsaari ja Turkin yrmysulttaani, ku näinäkin aikoina. Syyrian pienipääkukko piileksi palatseissaan ja Luvatun Maan Mooseksellakin oli näppinsä pelissä. Hyvinki kymmenen vuotta nahistelu jatku ja taitaapa jatkua vieläki. Mulloksella on koko maanosa, jota Lähi-Idäksi muinoin kutsuttiin ja jota nyt mohamettilaisten jumalinen rättipääporukka hallinnoi. Naiset ja lapset kyyristelee teltoissa pakolaisleireillä ja miehet tappelee verissä päin. Ison meren yhdellä laidalla taas Kiinan Keisari hymyää salaviisaasti, ja toisella laidalla riekkuu omatekoinen Maailmanvaltias, jolta laillisesti valittu demokraattipresidentti mukamas vei viekkauella ja vääryyellä vallankammarien avaimet.

– Nih. Vaan minkä näille kukaan mahtaa. Herttaisesti harmaantunut Mummokuningatarkin väsyi isojen poikain nahistelua seuraamaan, otti kruunun kiharoiltaan, ja poistui elämästään helpotuksesta hengähtäen.  

  • Tööltäpäin voi yksi Vanhamuori lisätä, että joka tuutista kuului tiistaina, että me Suomessa elämme erityisen vaikeita aikoja. Hohhoijaa, jos annalta tiedetyn lyhyen sähkökatkon pelko on sitä, niin vaikeuksista ei ole mitään käsitystä. Ken elää, se näkee. Toivottavasti tämäkin muori voi sitaista huivin tiukemmalle ja kallistaa päänsä ennen tulevia aikoja. Tai sitten sitkuttaa jälkipolvien murehtijana edelleen-.

    Kommentin jätti annikki · torstaina 8. joulukuuta @ 19:23

  • Niinkö sanottiin. Aina olen luullut, että nälkävuodet muinoin ja sittemmin sotavuodet ne vasta on vaikeita aikoja olleet Suomenmaassa. – No, kaik on suhteellista, sanoo tähän P.Mummo, ja yhtyy hohhoijaukseen.

    Kommentin jätti Ellinoora · torstaina 8. joulukuuta @ 21:58

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.