Olet nuori, fiksu ja kaunis. Sinulla on perhe ja ystäviä. Pyrkyröimättä olet saanut aseman, josta moni ikätoverisi voi vain haaveilla. Sinulla on asemaan liittyvää valtaa ja vastuuta. Siitä seuraa aina myös kritiikkiä, joka on hyvä kuulla ja ottaa opiksi. Olet pääosin onnistunut tehtävässäsi etkä ole antanut periksi, vaikka eteen on tullut tilanteita, joissa olisi voinut käydä uran kannalta huonostikin.

Lähtökohdat ovat olleet omiaan tekemään sinusta henkilön, jonka edesottamuksia seurataan tarkkaan. Tukijoiden joukko on vankka ja uskollinen, mutta sieltäkin löytyy. Valta-aseman liepeillä pyörii aina niitä, joita kutkuttaa mahdollisuus käyttää suosiotasi ja asemaasi hyväksi pahantahtoisesti. Politiikassa, jos missä, tämä on karua todellisuutta. Ei tarvitse olla vainoharhainen, kunhan vain muistaa sen mahdollisuuden.

Ymmärrän, että sinua ja sukupolvesi nuoria aikuisia houkuttaa ajatus ravistella luutuneita instituutioita ja valtarakenteita. Sitä voi tehdä monin tavoin. Et ehkä tietoisesti valinnut yksityistä vapaa-ajanviettoasi sellaiseksi, miksi se nyt muodostui. Media kokee tehtäväkseen paljastaa ja on kärkäs tarttumaan jok’ikiseen tiedonmuruun, joka jostain on tarjolla. Sitä myös kalutaan niin kauan kuin siitä jotain irtoaa.

Sanna, go on! Olet ottanut tehtävän haltuun. Pidä ohjat käsissäsi. Rentoutumisen tapoja voi aina suitsia suuntaan, jossa vastuu ei vaarannu eikä maine rispaannu. Karavaani kulkee parhaiten asialinjalla ja tyhjää haukkuvat koirat jäävät taakse. 

  • Toivoisin, että Sanna näkisi tämän tekstin. Viisaasti sanottu.

    Kommentin jätti seita · keskiviikkona 24. elokuuta @ 14:20

  • Toivon puolestani, että tämä häly ei lannista, vaan kannustaa ’ottamaan opiksi’ Sannan omia sanoja lainatakseni.

    Kommentin jätti Ellinoora · torstaina 25. elokuuta @ 21:02

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.