…systeemi, nimittäin. Terveyskeskuksen päivystyksessä taannoin käytyäni sain lähetteen laboratoriokokeisiin, ja päivystävä lääkäri varasi omalääkäriltä ajan vastaanotolle kahden viikon päähän. Tilasin laboratorioajan, verinäytteet ja sydänfilmi otettiin ja kotona olen mitannut verenpainetta päivittäin. Nyt kävin kuulemassa mitä mieltä omalääkäri on tuloksista.

Yllätys, yllätys. Siellä oltiin hereillä, tulkittiin tuloksia, rauhoiteltiin, ettei ole hälyttävää muutosta, kerrottiin tilannetta seurattavan. Mittailu jatkuu ja eräs poikkeavista veriarvoista tarkistetaan kolmen kuukauden päästä. Rohkenin valittaa lonkkakivustakin. Lääkäri rusikoi kokeeksi jalkaa niin, että ähkin kivusta. Tätäkin nyt sitten ’seurataan’. Nivelrikko hiipii ikäihmisen kiusaksi, minkä sille mahtaa. Jos on kipeä, ei käy liikkuminen, jos ei liiku, nivelet hyytyy. Näillä mennään.

Mutta pääasia tässä todellisuudessa on, että systeemi pyörii ja sieltä löytyy aina joku, jota kiinnostaa ihmisen selviäminen arjessaan.

  • Teillä on siis omalääkärisysteemi? Se lakkautettiin useimmilta paikkakunnilta, mutta nyt sitä halutaan takaisin.
    Toimiiko se hyvin?

    Kommentin jätti Annikki · maanantaina 22. elokuuta @ 15:29

  • Systeemi toimii vielä, muttemme tiedä miten jatkuu vuodenvaihteen jälkeen. Meillä on kaupunginosittain jaettu alueet, joilla on omalääkäri. Vaihtuvuutta näyttää olevan. Meidän asuinalueellamme on vakituinen lääkäri, joka on vain kerran ollut äitiyslomalla. Hänellä on varmaan tyytyväisiäkin asiakkaita, mutta itse olen jo muutaman kerran ollut aikeissa anoa vaihtoa toiselle. Vaihtoa vain pitää ’anoa’ kirjallisesti johtavalta lääkäriltä!

    Kommentin jätti Ellinoora · maanantaina 22. elokuuta @ 19:34

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.