Päivän ahersin, suorastaan ähmäilin pihatöissä, nostelin ja kantelin kalusteita, nyhdin voikukkia, kastelin istutuksia. Suihkusta vielä kosteana syöksyin puhelimeen, ja jäin puhumaan toviksi, kun näin pitkäaikaisen ja harvoin soittavan ystävän nimen luurissa. Pieni virheliike ja ristiselässä vihlaisi puukonisku, kipu rävähti salamana pitkin oikeaa jalkaa. Tajusin heti, että nyt seuraa ikäviä päiviä, viikkoja, pahimmassa tapauksessa kuukausia. Kokemusta on.

Resepti hermokipulääkettä varten on voimassa, tarkistin, Toinen apteekkiin hakemaan Kela-korttini kanssa. Psoas- asento lattialla on ainoa, missä kipu ei tunnu. Kömmin jumppamatolle ja nostan jalat tuolille. Selkä rauhoittuu, mutta en pääse lattialta ylös ilman apua. Kävely onnistuu kepin tuella. Vaikeinta on makuulle meno ja ylösnousu. Toinen sivelee selkään kipugeeliä, otan kipukapselin ja kömmin petiin kirjan kanssa. Hiljaisia päiviä tulee olemaan riittämiin, mutta minkä sille voi. Salamakipu voittaa aina.

 • Onneksi on Toinen, lääkkeet, ohjeet, kirja ja asenne: nyt on näin, paranemista on luvassa kesäpäiviä kohden mennessä.

  Kommentin jätti Pirkko · lauantaina 28. toukokuuta @ 10:29

 • Näin juuri, ja kokemusperäinen tieto siitä, miten parhaiten kunto kohenee. Nyt on jo helpompaa, lääke auttaa kipuun ja voin nukkua, kävellä, askarrella pienesti. Kumartelu tuottaa tuskaa, siinä tarvitaan apua. Kyllä tämä tästä.

  Kommentin jätti Ellinoora · lauantaina 28. toukokuuta @ 19:28

 • Voi harmi. Minullekin tuttua. Rasituksesta vähän jäykistynut selkä ei paljon vinoa liikettä tarvitse, kun madaltuneet nikamat viittaavat kiinni. Minulla on uskomaton kokemus fysioterapeutista, joka on opiskellut myös osteopatiaa. Hän tarttui ympäri kiinni ja jotenkin nosti ja väänsi selän oikeaan asentoon. Heti helpotti. Yksi hyvä kotiohje mukaan. Mennessäni kuljin vinossa, tullessani suorassa.

  Kommentin jätti Annikki · lauantaina 28. toukokuuta @ 21:43

 • Osteopaatista on mullakin hyviä kokemuksia, nyt ei vain ole tilaisuutta päästä. Kiropraktikko on pelastanut kerran pahasta jumista nuorempana.

  Kommentin jätti Ellinoora · sunnuntaina 29. toukokuuta @ 19:45

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.