Koronavirustartuntojen viikonlopun lukemat huitelevat yli kahdentuhannen. Rajoitukset ovat jo historiaa. Kevättalvella ovat myös tavanomaiset flunssavirukset liikkeellä ahkeraan, mutta kuka niistä enää välittää, kun on tämä sotakin Euroopassa ja isommat asiat kyseessä.

On hanget korkeat yhäkin ja nietokset. Mikä päivälämmöllä sulaa, se yöpakkasilla kovettuu taas. Niin kevät keikuttaa. On sellaisiakin maaliskuita nähty, että räystäistä vesi valuu ja huhtikuussa on päällä lämpöaalto, joka puhkoo silmut. Nyt ei ihan niin vauhdilla kevät tule.

Mutta aurinko! Valo! Pitkän pimeän ja mielimatalan jälkeen on niin suloista, kun aamulla avaa ikkunan ja sieltä kuuluu talitintin kevätlaulu, ja kaihtimien takaa tulvivat auringon säteet huoneisiin. Kirkkaus häikäisee! Tulee kevät ja tulee kesä – toivon vuodenajat.

  • Tuntuukin, että tänä vuonna kevättalven valo ja kevään heräämisen merkit ovat erityisen suloisia ja arvokkaita!

    Kommentin jätti Annikki · keskiviikkona 16. maaliskuuta @ 13:53

  • Niin minustakin! Vaikka koronatilanne ei ole rajoitusten purkamisen myötä yhtään helpottanut, pikemminkin päinvastoin – nyt tuntuu tärkeämmältä seurata kevään tuloa ja sodan tapahtumia.

    Kommentin jätti Ellinoora · perjantaina 18. maaliskuuta @ 19:25

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.