Tässä yhtenä aamuna aamuhoitaja lähetti kuvan Tätivanhuksemme makuuhuoneesta. Nurkkaa pitkin katosta valunut vesinoro oli päätynyt jo lammikoksi lattialle. Ylimmän kerroksen asunnossa se merkitsee kattovuotoa. Toinen soitti saman tien isännöitsijäntoimistoon. Lupasivat miehen paikalle. Seuraavaksi soitto kaupungin veteraaniasiain hoitajalle, viesti jäi vastaajaan. Jonkin ajan päästä sieltä soitettiin ja tilanteesta kuultuaan jo aiemmin tädin asioissa tutuksi tullut virkailija antoi puhelinnumeron ja nimen kaupungin vanhusten kotihoitoasioista vastaavalle viranomaiselle ja lupasi ennakkoon tiedottaa tilanteesta. Vuodon tarkastajalta saatiin arvio, että ainakin kuukausi menee kuivatuksessa ja remontoinnissa vielä lisää. Tädille on pakko saada hoitopaikka kuivatuksen ja remontin ajaksi. Todettiin, että veteraaneille ilmaiset kahden viikon kuntoutusjaksot eivät nyt riittäisi ratkaisuksi tähän pulmaan. Toinen soitti saamaansa kaupungin numeroon. Ystävällinen henkilö lupasi selvittää mistä järjestyisi pitempiaikainen tilapäishoivan paikka tädille. Eilen saatiin tieto: yksi ainoa paikka löytyi. Sovittiin ajasta, jolloin taksi tulee tätiä noutamaan. Toinen meni paikalle. Kotihoitaja pakkasi vaatetta mukaan ja saattoi tädin taksiin. Perillä kuulemma ollaan vastassa. Toinen sai tiedon, että vuoto on jo alemman kerroksen asunnossakin. Toinen tyhjensi pilaantuvat ruuat jääkaapista.

Tämäkin vielä, mietimme. Muistisairas täti itkee uppo-oudossa hoitopaikassa, hänen rauhallinen arkensa on rikki, kotia revitään, kuivatetaan ja paikataan. Huokaan Jumalalle: ottaisit hänet talteen taivaan kotiin.

  • Voi ei, tätiparka. Ihme, että paikka löytyi näin nopeasti, mutta elämä on hajalla. Ymmärrän huokauksesi.

    Kommentin jätti Annikki · lauantaina 19. helmikuuta @ 21:09

  • Myös minä ymmärrän huokauksesi. Olisipa hoitopaikka luotettava.

    Kommentin jätti pirkko · sunnuntaina 20. helmikuuta @ 20:38

  • Kävimme eilen, täti oli rauhoittunut jo ja tuntee olonsa turvalliseksi. Paikka on yksityinen hoivakoti, ulkonaiset puitteet ovat asiallisen viihtyisät. Jokaisella on oma huone. Meitä kohdeltiin ystävällisesti. Asukkailla ja hoitohenkilöstöllä ei ollut maskeja, mutta vierailijoilta edellytettiin suojat sekä käsidesi jo ovella. Ainoa huolen aihe, että paikka on periaatteessa kahden viikon kuntoutukseen. Kodin kuivatusoperaatio kuitenkin kestää vähintään kuukauden ja asian hoitanut viranomainen tietää sen. Hän sanoi, että tämä paikka oli ainoa vapaana oleva.

    Kommentin jätti Ellinoora · maanantaina 21. helmikuuta @ 12:45

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.