…tuntuu olevan tärkeä sanoa jotain näppärää Päivi Räsäsestä. Hän näyttää tehneen erittäin tietoisesti itsestään mielipideuhrin, kieltäytyessään perumaan sanomisiaan. Ja on juuri siksi maallisen oikeuden edessä. On kyllä vaikea saada myötätuntoa minkään ihmisryhmän jyrkästi tuomitseville mielipiteille, vaikka niitä kuinka raamattu kädessä selittäisi. Oikeutta ei nyt käydä Jumalan tiliin luettavien sanojen versus maallisten lakien oikeellisuudesta – vaan siitä, voiko raamatun sanoja käyttää perusteena joitakin kanssaeläjiä tuomitakseen ja halventaakseen.
Mikä ihmisen panee tuomitsemaan toista raamattu kädessä vaikka niin rikkoisi lakia?

  • Kovasti mediassa annetaan sitä kuvaa, että Päivi Räsänen tuomitsee ja halventaa ihmisryhmää. Hänen omista sanoistaan en ole sellaista lukenut enkä kuullut.

    Kommentin jätti Oili · tiistaina 25. tammikuuta @ 22:39

  • Totta, sen varassa tässä kaikki olemme mitä saamme lukea ja mistä uutisoidaan. Päivin asema kansanedustajana on kuitenkin velvoittava lakien suhteen, joita hän on myös itse ollut säätämässä vaaleissa saamansa luottamuksen perusteella. Kristittyinä olemme myös Jumalan sanalla velvoitetut olemaan kuuliaisia ’esivallalle’, joka kulloinkin maan asoista päättää. Se vaatii meiltä kaikilta – pääministeriä myöten – nöyryyttä silloin, kun oma näkemyksemme asioista loukkaa jotakin ihmisryhmää.
    Ymmärrän kristittynä Päivin näkemykset perusteluineen, mutta toivoisin armollisuutta tuomitsemisen sijaan.

    Kommentin jätti ellinoora · keskiviikkona 26. tammikuuta @ 20:13

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.