Netflixin uusimmasta sarjatarjonnasta osuimme mielenkiintoiseen, australilaiseen pakolaiskuvaukseen. Tarina alkaa Sofi lentoemännästä, joka voi pahoin elämässään ja ajautuu henkisen ja fyysisen manipuloinnin kohteeksi. Toinen juonihaara kertoo afganistanilaisperheestä, joka on paennut Pakistaniin ja yrittää sieltä turvapaikanhakijaksi Australiaan salakuljettajan turvin. Australia sulloo pakolaiset vankileirille eristyksiin, missä ihmisoikeuksista ei paljon piitata ja jossa inhimillisimmät vartijoistakin murtuvat lopulta. Samaan paikkaan ajautuu myös henkisesti murtunut Sofi paetessaan manipuloijaansa. Sofi ei saa yhteyttä perheeseensä, mutta vanhempi tytär ryhtyy etsimään kadonnutta sisartaan. – Sarja nostaa esiin aikamme todellisuuden rumat ja ahdistavat kasvot ja katsojaa piinataan toivon ja epätoivon hyökyjen vuorovesissä. Pakolaisuudella on monet kasvot. Niin armotonta, niin surullista, niin totta.

  • Täytyypä tutustua tuohon sarjaan. Huomaan, että kirjavinkkien ohella saan sinulta myös Netflix-vinkkeijä Kiitos siitä.

    Kommentin jätti seita · torstaina 6. tammikuuta @ 11:16

  • Niin – meillä koronakolossa kyyhöttävillä on aikaa katsella. Vaikeutena on vain löytää kunnon katseltavaa, niin tekee mieli löytönsä jakaa. Tämä antaa näkökulmia pakolaisuuden moniin kasvoihin.

    Kommentin jätti Ellinoora · torstaina 6. tammikuuta @ 14:55

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.