Sunnuntaiaamuna varhain olin kuorolaisten joukossa jo kirkossa availemassa ääntä. Meillä oli ensimmäinen koronan aikainen messuavustus, jossa olin mukana. Edellinen oli maaliskuun sunnuntai, jonka jälkeen heti maanantaina Suomi pantiin kiinni. Saimme nyt laulaa ilman kasvosuojainta, kun kaikki olivat kahdesti rokotettuja. Seurakuntalaisia oli koolla lähes tavallinen määrä eli noin kolmannes siitä, mitä kirkkoon mahtuu. Tunsin suurta iloa. Laulut sujuivat ja Heli-kanttori soitti loppusoittona mahtavasti sovituksen Kristus Kuningas virren teemasta ja sai spontaanit aplodit siitä. Se kruunasi ilojuhlan tunnelman.

Iltapäivällä ehätimme Kuopuksemme perheen Kotipesään, jossa juhla jatkui heidän kuusiviikkoisen kuopustyttärensä nimenantoseremonioin. Pikkufriidu oli tohkeissaan. Juhlan keskushenkilöä saivat isovanhemmat, eno ja kummisetä ja tädit sekä serkut pitää vuorollaan sylissä ja niin tutustua puolin ja toisin. Nimiäiskakku oli komea ja mummot olivat taidoillaan avustaneet Äitiä pöydän tarjoomuksissa. Kuulimme Pikkusiskolle omistetun Muru-serkun viulusoolon, osan Vivaldin Keväästä, jonka taidokkaat liverrykset innostivat Pikkufriidun suorastaan hihkumaan. Isikin soitteli kitaralla pienille keijuillensa. Tutussa joukossa oli mukava viettää juhlapäivää ja Mummeli sai myös laulaa Pikkusiskolle omistetun laulun.

Jokainen lapsi on elämän ihme ja sellaisena me häntä rakastamme ja hänelle suojelusenkeleitä pyydämme.

  • Kaunis oli juhlanne pienen ihmisen ympärillä! Nimiäiset oli meidänkin perhekunnan nuorimmaisella. Kohtelias miniäni pyysi minua siunaamaan lapsen. Olkoot suojelusenkelit aina valppaina rakkaittemme vierellä!

    Kommentin jätti Annikki · torstaina 23. syyskuuta @ 13:12

  • On suloista saada siunata lapsenlapsia, sen voi tehdä pyytämättäkin, kun sopiva hetki osuu kohdalle. Minullekin osui, kun olin sitä mielessäni hiljaa rukoillut. Miniämme ehdotti myös, että laulaisimme kaikki yhdessä Ystävä sä lapsien. Lasten virsi soi riemukkaasti, kaikki osasivat sen yhden säkeistön. Miniä pyysi myöhemmin myös ne runonsäkeet, joita lainasin puheenvuorossani, halusi tallettaa muistoksi.

    Kommentin jätti Ellinoora · torstaina 23. syyskuuta @ 15:21

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.