Toisinaan kesällä syntyy tilanne, että korvakäytävää voiteleva vahausjärjestelmä sakkaa. Käytävään kerääntyy vahapalleroita, jotka ajautuvat syvemmälle tärykalvoa vasten ja jos korvaan pääsee toistuvasti vettä, suihkussa tai uidessa, vaha turpoaa ja tärykalvon värähtelyyn perustuva kuuleminen estyy. Korva on totaalisti tukossa.

Tarvitsin taannoin muinaisia sairaanhoitajan taitojani, kun Toinen sanoi yhtenä aamuna, ettei kuule toisella korvalla mitään. Korvahuuhtelua kehiin siis. Ensin liuotetaan vahaa Remo-Vax tipoilla yli yön. Aamulla pesualtaan ääreen ja muovikippo korvan alle. Kotikäyttöön apteekista saatava ruisku täytetään kehonlämpöisellä vedellä ja sitä truutataan korvaan niin monta annosta kuin on tarpeen. Vesisuihku suunnataan vuoroin yläviistoon, sivuille ja alaviistoon – ei koskaan suoraan tärykalvoa kohti. Tulosta täytyy tarkastella muovikiposta, johon huuhteluvesi valuu ja välillä myös taskulampun avulla korvakäytävästä. Aika usein huuhteluoperaatio liuotuksineen on uusittava useamman kerran ennen kuin tukkoutunut korva aukeaa.

Eräänlaisen ennätyksen kyllä teimme Toisen korvaoperaatiossa. Vasta neljännellä kerralla herneen kokoinen vahatulppa irtosi tärykalvolta ja vierähti ulos. Vielä tarvittiin viides tippakierros ja huuhtelu ennen kuin korva tokeni toimittamaan virkaansa.

 • Onnellista aikaa, kun voi yhdessä tehdä tärkeitä matkoja ja autella toisiaan.

  Kommentin jätti Annikki · sunnuntaina 19. syyskuuta @ 15:25

 • Juuri näin. Niin kauan kuin toinen toistaan voi eri asioissa tukea.

  Kommentin jätti Ellinoora · maanantaina 20. syyskuuta @ 21:34

 • Minä jouduin käymään terveyskeskuksessa monta kertaa tuon vaivan vuoksi. Sitten luin jostain, että lämmin öljy liuottaa tukoksen, eli vanupuikolla lämmintä öljyä korvaan. Olen tehnyt niin aina kun korva osoittaa tukkeutumisen merkkejä. Ei ole tarvinnut käydä pitkään aikaan terveyskeskuksessa.

  Kommentin jätti seita · maanantaina 20. syyskuuta @ 19:30

 • Removaxhan on nimenomaan vahaliuotin ja hyvin öljyinen. Sen voi myös pullossaan lämmittää. En kyllä panisi mitä tahansa muuta öljyä korvaani. Mutta olet saanut sen toimimaan?

  Kommentin jätti Ellinoora · maanantaina 20. syyskuuta @ 21:32

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.