Teemana on Jeesus, Pahan vallan voittaja. Ja kyllä, paha on isolla kirjaimella ja viittaa persoonalliseen pahaan. Yleismaailmallisen elämänmenon havainnoija ei epäile pahuuden valtaa, kyllä sitä niin paljon tuntuu ja näkyy kaikkialla olevan. Olisi helppoa ulkoistaa paha ja sen valta niihin voimiin ja ihmisiin, jotka ovat antautuneet Pahan käskyläisiksi ja ohjattaviksi. Profeetta Jeremian kautta (Jer. 7:23-26) Jumala nuhtelee Israelin kansaa: ”Te ette ole minua totelleet. Olette sulkeneet korvanne, kovettaneet mielenne ja tehneet pahaa vielä enemmän kuin isänne.” Ja Johannes toteaa ensimmäisessä kirjeessään surakunnalle (1.Joh. 5:18-20): ”Mutta koko maailma on Pahan vallassa.” Jospa olisikin joku niin suuri voima, joka voisi voittaa persoonallisen Pahan ja sen valtaan alistetut. Onko jostakin Jeesuksesta siihen? Jos pahaa ei ulkoisteta, projisoida itsen ulkopuolelle, joudutaan tarkastelemaan omassa sydämessä, ajatuksissa ja elämässä vaikuttavaa pahaa. Tässä Jeesus on se persoonallinen Hyvä, voima, joka tulee voimaksemme sisäisissä taisteluissamme pahuutta ja omaa heikkoutta vastaan. ”Hän, joka on itse kärsinyt ja ollut kiusattu, voi kiusattuja auttaa.”

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.