Ihmeellisen ihana talvipäivä sinertyy iltaan. Katuvalot syttyvät kuin valokukat maisemaan. Lumi tupruaa katoilta, kieppuu villisti tuulen pyörteissä. Kaupunki on mullin mallin, pääkadutkin irtolumen vallassa ja pikku kadut tuiskunneet lähes umpeen. Pihoilta lähtevät autot juuttuvat kinoksiin. Autokorjaamot ovat saaneet töitä, kun ennakoimattomia on tapahtunut taajamien ja moottoriteiden liikenteessä pitkin päivää. Jos vain on ollut mahdollista, moni on jäänyt kotiin tekemään töitään. Kun palaamme asioitamme hoitamasta, näemme kaksi ekaluokkalaista tarpomassa vyötäröön asti ulottuvissa kinoksissa ilmeisen ja harvinaisen iloisina ja tarmokkaina. Vihdoinkin talvi, meilläkin!

  • Hauska kuulla talvisen ilon kokemusta! Näinhän sen pitää olla tammikuussa, niinkuin oli lapsuudessammekin!

    Kommentin jätti Annikki · tiistaina 12. tammikuuta @ 19:08

  • Olen ’torppailuasi’ vähän kadehtinut, sitä luonnon sylissä ja maalaismaisemassa olon mahdollisuutta, joka niin eri tavalla tuo vuodenajat iholle. Realiteetit ovat kuitenkin jo nämä: tässä kunnossa en voisi olla mökillä, vaikka sellainen olisikin.

    Kommentin jätti Ellinoora · keskiviikkona 13. tammikuuta @ 10:42

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.