Taannoiset, ennen näkemättömät tapahtumat Yhdysvaltojen poliittisen teatterin päänäyttämöllä saavat pienen ihmisen täällä kaikinpuolisessa provinssissa hiljaiseksi. Itse tapahtumatkin hiljentävät, mutta myös niitä väistämättä seurannut kalabaliikki. Maailman tai Yhdysvaltojen omankaan historian puitteissa tapahtumat eivät ole ainutlaatuisia, mutta yhden pienen ihmisen iltaan päin kulkevan elämänhistorian aikana kyllä. Vertaisin tätä elinaikanani tapahtuneista ajoitukseltaan, näkyvyydeltään ja seurauksiltaan WTC-tornien tuhoon. Molemmissa tapahtumissa kyse on hulluuden, itseriittoisen vallanhalun ja tuhovoimaisen tietämättömyyden vaarallisesta huipentumasta, joka horjuttaa tasapainoa maailmassa.

  • Olin mennyt nukkumaan aikaisin. Kylläpä oli ihmettelemistä, enkä meinannut uskoa todeksi kun aamulla herätessä katsoin uutisia. On niitä tapahtumia jotka jäävät historiaan ja joista puhutaan vielä pitkään.

    Kommentin jätti seita · tiistaina 12. tammikuuta @ 08:57

  • Ja on syytäkin puhua. Emme ehkä ole turvassa täälläkään pohjoisessa lintukodossamme, siihen malliin maailma nyt liitoksissaan rytisee kaikkialla. Pitäisin tärkeänä, että Yhdysvallat reagoisi viimeinkin vastuuttamalla asemaansa väärin käyttäneen lain mukaisesti.

    Kommentin jätti Ellinoora · tiistaina 12. tammikuuta @ 17:08

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.