No, siinäpä hän on, itse Joulupukki. Hän näyttää odottavan Nalle IsoNallukasta takaisin, koska se lupasi hakea unohtuneen Asian kotoaan. Joulupukki mietti odotellessaan, ovatko kaikki hänen vastuullaan olevat jouluun kuuluvat asiat hoidettu. Hän tuli siihen tulokseen, että olivat. Paitsi tämä yksi tässä. Nykyään Joulupukki onkin jo niin vanha, ettei hän juurikaan Pääkonttooristaan liiku – niin että tontut hoitavat lähes kokonaan lahjain logistiikan. Pajatonttu tekee suunnitelmat ja pajatontukaiset valmistavat tavarat. Postitonttu huolehtii, että tavarat on paketoitu kauniisti ja niihin tulee oikeat osoitteet, kuten esimerkiksi Muru ja Ritaripoika, Paratiisinkuja 3, Stadissa, tai Pikkufriidu Kullannuppunen, Satupihankaari 1, Wanhassa kaupungissa. Postitontukaiset pakkaavat paketit osoitteen mukaan isompiin säkkeihin ja joulutontut jakelevat ne perille monenmoisilla menopeleillään. Osa paketeista toimitetaan nykyisin netin kautta, mikä helpottaa joulutonttujen työtä.

No niin. Mihin jäätiin. Nalle IsoNallukas tallusti punaisilla peninkulma-huopikkaillaan Joulupukin Pääkonttooriin, joka sekin on nykyään Rovaniemellä. Korvatunturilla on vain Joulupukin ja Pukinmuorin lomaresidenssi. Nalle IsoNallukas alkoi heti kohta ovella kertomaan asiaansa, ettei se taas unohtuisi. Kertoipa hän senkin, että välillä piti pelastaa paleltumasta Tonttuvauva, joka oli vierähtänyt reestä hankeen. Tonttuvauvasta tulikin mieleen, että Nallen ikioma PikkuNallukas oli unohtunut edelliskertaisella käynnillä Joulupukin Pääkonttorille. No siinäpä tuo odotteli Joulupukin kainalossa tyytyväisenä ja pääsi kohta Nallen suuressa ja lämpimässä sylissä kotikoloon, jossa Nallemuori IsoNallukas jo kuorsaili. Nyt ovat kaikki isot ja pienet Nallukaiset talviunikolossaan. Täytyy olla tyytyväinen, vai mitä. – On se hyvä huomata pienet avuntarvitsijat, eikä vain touhottaa omia unohtuneita asioitaan.

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.