Tontut päättivät lähteä metsän takana olevaan kylään tonttutöihin. Se tarkoittaa hiipimistä talojen nurkkien takaa kurkkaamaan ikkunoista. – Aatteles, ennen tonttujen piti raportoida joulupukille olivatko talojen lapset olleet kilttejä. Onneksi se homma lopetettiin jo ajat sitten, ei se ollut tontuistakaan yhtään kivaa. – Niin, ja nykyään on ihan toiset syyt hiiviskellä, halutaan vain yllättää lapsia lahjoilla, joita kuullaan heidän toivovan tai huomataan tarvittavan. – Joo, ja jotkut lapset huomaavat tontun punaisen lakin vilahtavan siellä täällä ja se tuntuu heistä ihan kutkuttavan jännittävältä. – Hei, ja huomaatkos ketkä pienet tuttumme ovat lähteneet saattamaan meitä ainakin metsän reunaan asti? – Nii joo, ja meidän oma Kisumisuli ja Pitkäkorvan pikkuveli ja sisko… (minä löysin 11 metsän väkeen kuuluvaa, montako sinä?)

Oletko sinä nähnyt vilahduksen Tonttulan väestä? Minä taisin nähdä eräänä aamuna ja tulin siitä hyrisevän hyvälle mielelle koko päiväksi.

  • Onkohan tuo kuva saman taiteilijan tuotantoa kuin minulla oleva joulujuliste. Se on ollut vanhemmillani jo 50-luvlla. Siinä myös tonttu ratsastaa, mutta lahjareen eteen valjastetulla vuohipukilla.

    Kommentin jätti seita · lauantaina 12. joulukuuta @ 12:48

  • Kortin originaali on Raija Riihimäen, jonka google kertoo maalanneen kortteja vuodesta 2008 alkaen. Hänen joulukorteissaa on usein kissa, jonka hän sanoo yhdeksi lempiaiheekseen. Aihe voi silti ehkä olla napattu jostain vanhemmasta kuvasta. Tässä kuten lähes kaikissa uudemmissa joulukorteissa on kovasti glitteriä, mikä elävöittää puiden oksien huurretta ja lumikinoksen säihkyä.

    Kommentin jätti Ellinoora · lauantaina 12. joulukuuta @ 21:21

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.