Tonttu Touhukas muisti yhtäkkiä, että postilaatikkoon ei ole katsottu moneen viikkoon. Tonttulaan ei nääs tule lehtiä. Kovin ahkerasti ei muista katsoa, vaikka joulun alla yleensä tulee paljon lahjatoivomuskirjeitä, jotka on välitettävä joulupukille. Laatikkoa tyhjennellessä Tontulle tuli mieleen, että Joulupukin asioilla liikkuessaan, hän oli huomannut monta mummoa tai vaaria, jotka asustelivat yksinään tai olivat kipeänä, ja monta tyttöä ja poikaa, joilla ei ollut leikkikaveria eikä oikein harrastuksiakaan. Miten heitä voisi ilahduttaa? Tytti Touhukas, joka oli Tonttu Touhukkaan pikku sisko, keksi, että voisi lähettää vaikka joulukortin ja kirjoittaa siihen kaikkia hyviä toivotuksia. – Niin mutta jos ei muista kaikkien osoitetta, huolestui Tonttu. – No, onhan meillä Tietokone, sehän tietää kaiken. Tehdään lista kenelle laitetaan, sitten voi vaikka piirtää tai askarrella sopivan kortin jokaiselle. Tai voi laittaa vaikka kivaa joulua toivottavan tekstiviestin tai laulaa videolle joululaulun ja lähettää sen… – Jeee! – Tytti Touhukas ryhtyi tavailemaan kirjekuorien osoitteita. – Hei, arvaa mitä, ei nää ole joulupukille, nää on meille! – Olisittepa nähneet sen riemukkaan tonttutanssin…

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.