Tällä välin Tonttulassa oltiin tärkeässä puuhassa. Jouluunhan kuuluu aina muistaa muitakin jollain tavalla. Tonttu Toimekas oli valmistautunut koko vuoden pitämään talven tultua lintuystäviensä ruokapöydällä syötävää Tonttulan pihassa. Keväällä muokattuun peltotilkkuun hän oli kylvänyt kauran siemeniä, kesän katsellut viljan kasvamista ja syksyllä satoa korjatessaan sitonut korsia lyhteiksi. Ne oli tarkoitus ripustaa pihaan lintujen evääksi. Suljehan silmäsi ja mieti huomasitko punatulkut, montako pientä punatulkkua oli jo tärkeänä odottamassa hetkeä, jolloin lyhteet ovat paikoillaan. Joskus joku pieni ujo ja arka olento odottaa, että huomaisit hänet juuri nyt. (Tonttu oli kyllä huomannut.)

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.