Koska oli joulukuun kuudes päivä, ja se on Suomen itsenäisyyspäivä ja toinen adventtisunnuntaikin, koko Muumilaakson väki kokoontui juhlaan Niiskuneidin ja Pikku Myyn koristeleman kuusen ääreen. Paljon oli laakson pientä väkeä tullut koolle ja muutamat olivat tuoneet toisilleen pieniä paketteja, joissa kaikissa oli toivon pilkahduksia ja rakkauden murusia. Tämmöisiä juhlia jotkut ihmiset kutsuivat pikkujouluiksi, mutta Muumilaakson väelle nämä olivat itsenäisyysjuhlat ja niihin kuului aina maailman kaunein ja ihanimmin koristeltu joulukuusi. Tonttu Touhukas oli kiivennyt taas Peuran selkään ehtiäkseen mukaan. He seurailivat laakson väen juhlaa vähän kauempaa. Pikkuväen ja Muumiperheen iloa katsellessaan Tonttu Touhukas tuli itsekin kovin iloiseksi, unohti kaikki joulun touhuja koskevat huolensa ja alkoi hyräillä itsekseen: Maa on niin kaunis, kirkas Luojan taivas…

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.