Samaan aikaan muumilaaksossa olivat jouluvalmistelut täyttä päätä käynnissä. Muumimamma oli jo leiponut ison joulukakun ja vasullisen Mamman erikoispipareita. Muumipeikko oli käynyt etsimässä metsästä Papan kanssa laakson kauneimman kuusen. Miten Mamma ilahtuikaan siitä! Ja Niiskuneiti, joka oli ollut lapioimassa muumitalon pihapolkua auki, alkoi silmät säihkyen heti suunnitella miten se koristeltaisiin. Esijuhla oli tulossa, juhlittaisiin isoja sinivalkoisia ja kahden kynttilän kokoisia asioita. Joulunaluksen esijuhlat ovat yhtä tärkeitä kuin itse joulukin ja joulussakin on sisällä monta juhlaa; on tonttujen jouluaatto, on harras joulunlapsen syntymäpäivä ja iloinen joulutähden päivä reki-, pulkka- tai autoajeluineen. Juhlanodotus kutkutti mukavasti koko muumilaakson väen mieltä.

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.