Olemme viime viikkoina katsoneet toistamiseen kaksi jaksoa kerrallaan vuosien takaista tanskalaista menestyssarjaa Borgen, joka on nähtävissä Netflixissä. Tv:lle aikoinaan tehty sarja on poikkeuksellisen hyvää laatua ja roolitukseltaan erityisen onnistunut. Toivonpa todella, että meidän nuoret naispoliitikkomme ovat tämän katsoneet, siitä voi oppia paljon vaativasta sekä raadollisesta politiikan ja median symbioosista, ja julkisuuden pimeistä puolista.

Turhaan ei ole sanottu, että politiikka haluaa näyttäytyä hyviin ja yhteiskunnallisesti rakentaviin päämääriin pyrkimisen jalona näyttämönä. Tavoitteisiinsa se pääsee toisaalta vain poliittisen pelin taitaen, ei koskaan ihan puhtain keinoin eikä ilman kompromisseja. Tästähän sitten seuraa, että moni idealisti väsyy ja turhautuu ennen pitkää pyrkimystensä vesittymiseen. Kuohahteleva idealistijoukko ei jaksa ponnistella ja nähdä vaivaa, siihen tarvitaan puolueita agendaansa sitoutuneine jäsenineen. Heidän joukostaan sitten valikoituvat ne, joissa on sitkeyttä ja paineet kestävää johtaja-ainesta.   

  • Katsoin Vallan linnakkeen silloin kun se tuli televisiosta muutama vuosi sitten ja tykkäsin. Luin jostain, että sarjaan on tulossa uusi tuotantokausi joka esitetään vuonna 2022. Sitä odotellessa.

    Kommentin jätti seita · sunnuntaina 8. marraskuuta @ 11:01

  • Netflixissä on kaikki kolme jo tv 1:ssä nähtyä kautta uudelleen katsottavissa. Viimeinen jakso päättyy tavalla, joka ounastelee tarinalle jatkoa. Tässä ajassa katsottuna herättää tanskalainen politiikka uusia oivalluksia.

    Kommentin jätti Ellinoora · sunnuntaina 8. marraskuuta @ 11:16

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.