Tätä on suitsutettu kirkollisissa medioissa: kirkko on kuulemma tehnyt oman digiloikkansa karanteeniaikojen seurauksena. On alettu striimata jumalanpalveluksia, tosin jälki on ollut melko kirjavaa. Olen tosissani yrittänyt etsiä onnistuneita ja hyvin tehtyjä striimauksia. Voin vakuuttaa, että se on osoittautunut työlääksi – toistaiseksi olen löytänyt kaksi.  Eniten tökkii monin paikoin huono kuvauskalusto, äänityksen ja kuvan ajantasaisuus onnahtelee, miksaus on unohdettu herranhaltuun, kuvakulmia ei ole  huolellisesti mietitty,  jumalanpalveluksen toimittajat kuljeskelevat sinne tänne  miten sattuu.  On käynyt ilmi, että harvalla teologillakaan on käsitystä digiviestinnästä. Luotetaan, että kunhan tässä toimittelen näitä askareita, se riittää.

Tänään odotimme yli viisi minuuttia milloin lähetys Myyrmäen kirkosta alkaisi. Ei alkanut. Lopulta etsimme taas Helsingin Tuomiokirkosta striimatun palveluksen, joka oli jo vauhdissa. Sielläkin suntio vaelteli sinne tänne kuorissa. Käsidesipullo oli ylennetty hopeisen ehtoolliskalkin viereen alttarille. Nuori miesteologi kiipesi kohtsillään saarnatuoliin, luki viiden minuutin puheensa teinitytön lausenuotilla kuulijoitaan vilkaisematta. Saarnatekstin kontekstia selviteltiin huolella, mutta en tavoittanut yhtäkään ajatusta, joka olisi puhutellut ihmistä tässä ajassa. 

Kirkon digiloikaksi riittää näämmä se, että kuvaus käynnistetään, jos muistetaan, ja jumalanpalvelusrattaat lähtevät vierimään tuttua rataansa.

 • Nyt olisi kirkon mahdollisuus saada lisää kiinnostuneita kuulijoita, jos vain striimaukset onnistuisivat paremmin. Jumalanpalveluksen toimittajat voisivat keskittyä kuulijoihin, kun toimittajat opastettaisiin digiviestintään ja huolehdittaisiin asialliset laitteet. Keväällä olen katsonut lapsuuden kirkon ja nykyisen kotikirkon. Toisessa tekniikka toimi paremmin.

  Kommentin jätti Pirkko · sunnuntaina 16. elokuuta @ 20:43

 • Nauratti tuo käsidesin ylennys ja muukin hauskarytminen kuvauksesi.

  Kommentin jätti Annikki · maanantaina 17. elokuuta @ 13:59

 • Niitä kömmähteleviä digiloikkia katsellessa ei kovin hauskaa ole ollut. Olen vissiin sitten liikaa tosikko, kun kompastelen sivuseikkoihin. Pitäisi ottaa huumorin kannalta katsojanakin! Koetan tehdä parannusta joka sunnuntai, mutta Toinen saa kumminkin kuulla aina jonkin ääneen livahtaneen kommentin.

  Kommentin jätti Ellinoora · maanantaina 17. elokuuta @ 19:21

 • Pirkko, pelastin kommenttisi, jonka ’portinvartijani’ Akismet oli estänyt. Anteeksi hänen puolestaan! Robotti mikä ropotti!
  Viittaan tämänpäiväiseen kokemukseeni seuraavassa blogijutussa.

  Kommentin jätti Ellinoora · sunnuntaina 23. elokuuta @ 15:44

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.