Se on vissiin satteellakkii toisinaa välpäivä, tuumisi päivän säästä Pissismummon Ikimuori, jos eläis. Aamuaurinko paistaa lekottaa sinitaivaan taustavalona. Tuulonen silittelee pihakeinussa istuvan Mummon kiharaisia hapsikkaita. Ja lintu, tuo pieni, hiljainen, ei-minkään-värinen, yksikseen lentelevä olento käypi taas istumassa aidalla. Se jaksaa ihmetellä päätään kallistellen ja vajan seinustalle tähyillen, ettei tutulla paikalla ole valmisruokabaaria, vaikka aina on ollut. Miten kauan kestää pikku linnun pikku aivon käsittää, että lintulautakin on kesälomalla, miksei olis, kun moni muukin on. Koko talvettoman talven ja karanteenikevään baari oli auki joka päivä eikä asiakasvirroissa ollut muutosta. Ihminen oppii järjestelemään asiansa ruuanhankintaa myöten poikkeusoloissa mahdollisuuksien mukaan. Lintu vain ihmettelee, vaikka Luontoäidin buffetti on kukkuroillaan syötävää.

Iltapäivällä ärhäköityi ukkonen paukuttamaan rumpujaan ja mustanpuhuvien pilvien rintamasta välähteli. Kun kolina ja pauke painui koillista kohti, pisaroi taas sen verran, että päästiin siitä välpäivästä. Meteorologi tiesi illan tullen kertoa, että säätyypit ovat nykyään paikoilleen jumahtavaa sorttia, joten kuvatun lajista vaihtuvaa saadaan sitten hamaan ensi viikkoon. Vaan mitäpä tässä. Mennään näillä näkymillä.     

  • Heinäkuun sää alkaa olla lähellä normaalia Suomen kesäsäätä. Kesäkuu oli outo poikkeus runsaine hellepäivineen. Ihmettelen kun puhutaan, että on ollut ukkosia, jotenkin olen onnistunut välttämään ne kokonaan. Mutta vettä on tullut ja sitä tarvitaankin.

    Kommentin jätti seita · lauantaina 11. heinäkuuta @ 07:49

  • Sääennusteen ukkosrintamien kulku on aika summittaista, usein ne menevät täältäkin ohi, pääkaupunkiseutukin on siinä mielessä epätarkka ja laaja alue. Mutta keskiviikkona mekasti oikein kunnolla. Mutta varma pari säässä on kokemuksen mukaan: helteitä seuraa ukkoset – aina jossain päin se jännite purkautuu.

    Kommentin jätti Ellinoora · lauantaina 11. heinäkuuta @ 12:13

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.