Otsikon toteamus on jäänyt mieleen professori Antti Eskolan uskon pohdiskeluja sisältäneistä teoksista. Viime aikaisten hälyttävien, Afrikkaa koskevien uutisten äärellä on todettava: muutakin on kuin viruspandemiaa. On yhteiskuntien kehitystason eroja. On taloudellista ja koulutuksellista eriarvoisuutta. On tuholaisten aiheuttaman nälkäkatastrofin partaalla hoippuvia kansoja, joista alkaa jälleen uusi pakolaisvirta eteläisen Euroopan turkoosina välkkyvän kuolemanmeren yli.

Maailmanlopun ennustajilla on materiaalia yllin kyllin. Virallinen synkistelijämme, luontoaktivisti Pentti Linkola on vaiennut. Kuka nyt muistuttaisi meitä, ettemme yksilöinä emmekä lajina ole ikuisia. Meitä on yksinkertaisesti liikaa maapallon rajalliselle kestokyvylle. Olemme monin tavoin kekseliäitä sekä itsemme että toistemme viihdyttämisessä ja tuhoamisessa. Viisautta on vähemmän eikä se asu samoissa kamareissa kuin valta.

  • Jotakin muutakin on. Se lause on piirtynyt mieleeni. Sitä voi siis mietiskellä ja käyttää moneenkin tarkoitukseen!

    Kommentin jätti Annikki · tiistaina 19. toukokuuta @ 09:27

  • Paljon on huolestuttavia uutisia maailmalta, myös pandemiaan liittymättömiä. Tulvauhkaa Aasiassa, nälkää Afrikassa, pakolaisleirien kurjuutta. Alaskaa odottava tsunamivaara.

    Kommentin jätti Ellinoora · keskiviikkona 20. toukokuuta @ 14:04

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.