Tämä joka toisen viikon ostospäiväkierros alkoi perjantaina, vaihtui torstaiksi ja nyt lähestyvän vapun johdosta keskiviikoksi. Kuudes karanteeniviikko ja ison kaupan kärryllinen ruokaa kolmesti tänä aikana. Toinen hakee lisäksi kerran viikossa maitoa, hedelmiä, salaattiaineksia ja kalaa semmoiseen aikaan, että tuoretiski on avattu. Aika hyvin, vai mitä. Maanantaiksi haettiin kokeeksi valmista ruokaa Lottakanttiinista. Listalla oli kalamurekepihvit, perunaa ja valkokastiketta sekä salaattia ja pikku sämpylä. Olisi tuotu ilman kuljetusmaksua kotiinkin, lähialueelle. Ruoka oli ihan arkihyvää, mutta sekajätepussi kommentoi närkästyneenä neljää styroksipakkausta.
Tilasin verkkokaupasta uutuuskirjat, joita hesarin kulttuurikriitikko esitteli arvostaen, mutta niiden toimitusaika on vasta toukokuun lopulla. Kävin sietämättömään lukunälkääni nappaamassa ison kaupan kirjavalikoimasta yhden paksun Lucinda Riley-pokkarin. Simapullo odottelee, jos leipomosta saisi huomenna tippaleivät, siinä ne vappufiilikset. Puuttuu enää tavanomainen kolea räntäsade.

 • Nyt saatiin jo kolea raesade! Toivottavasti huomenna ei sada mitään, kun mennään Keravan aukiolle simaa myymään. Hauskaa vappua!

  Kommentin jätti Oili · keskiviikko4pm 29. huhtikuu30pm @ 15:04

 • No niin, ei puutu sitten sitäkään koleutta, mikäli se vielä perjantaina on paikalla.
  Harmi, että se sima ehdittiin ostaa, te taidatte myydä ihan kotitekoista – ja hyvään tarkoitukseen. En nyt siitä vapun hauskuudesta tiedä, mutta jos säät lämpenisi, lähdettäis johonkin suuntaan eväsretkelle.

  Kommentin jätti Ellinoora · keskiviikko4pm 29. huhtikuu30pm @ 18:49

 • Minä tilasin kaksi ensimmäistä Lucinda Rileyn Seitsemän sisarusta- sarjasta. Tarkoitus oli antaa ne viisitoistavuotislahjaksi.Onneksi luin ensimmäisen, ei ole isoäidin lahjaksi sopiva. Idea sinänsä on kiinnostava. Ehkä luen toisenkin, kun ei ole muuta lukemista, paitsi kellarimme kierrätyshyllystä iso ja raskas Välskärin kertomukset.

  Kommentin jätti Annikki · torstai4am 30. huhtikuu30am @ 07:45

 • Annikki
  Riley ei ole mitenkään lempparini, yhden kirjan olen lukenut aiemmin, Enkelipuun. Pokkareissa ei paljon ole ns. laatuluettavaa, tässä oli niin runsaasti sivuja, että selviän ehkä toukokuun kirjalähetyksen odottelusta.

  Kommentin jätti Ellinoora · torstai4am 30. huhtikuu30am @ 11:44