Nythän tieto on syösty silmillemme, arvoisat vanhukset, omaiset ja ystävät: hoiva tappaa. Pitäisi tajuta jo. Kokonainen riskiryhmä neljän seinän sisällä aamusta iltaan lähikontaktissa vaihtuvan hoitoväen ammattitaidon ja välittämisen varassa. Ihmisten armoilla, joilla on oma elämä, lähiverkostot ja elinpiiri kontakteineen toisaalla ja joskus myös puutteellinen suojavarustus työpaikalla. Hoiva on kuolemaksi, mutta onko vaihtoehtoa. Ei ole.

 • En ole aikaisemmin tiennyt tai ymmärtänyt noista hoivakodeista, kokemusta vain ollut omaisten kohdalla sairaalassa pitkäaikaispotilaana.
  Olen luullut, että jos ihminen viimeisiksi vuosiksi pääsee/joutuu hoivakotiin, on siellä turvassa.

  Kommentin jätti tuulamummo · maanantai4am 27. huhtikuu30am @ 10:59

 • Tuula
  Koronavirusepidemia paljasti tämän tosiseikan, että enemmän kuin muualla, juuri hoivakodeissa vanhuksia on kuollut covid-19 tautiin.
  Koko viime vuoden uutisoitiin yksityisten hoivakotien puutteellisesta valvonnasta, liian vähäisestä työntekijämäärästä ja hoidon laadun puutteista. Sitäkään ongelmaa ei oltu vielä ratkaistu, kun koronavirusepidemia yllätti kaikki.
  Hoivakodit ovat täynnä muistisairaita, joilla ei ole kykyä noudattaa minkäänlaisia rajoituksia tässä tilanteessa, joten kaikki tartunnoilta suojeleva toiminta jää hoitoväen varaan.
  Mutta kuten sanottu, vaihtoehtoa ei useimpien kohdalla ole.

  Kommentin jätti Ellinoora · tiistai4pm 28. huhtikuu30pm @ 19:31