Aurinko synnyttää varjojen taidetta pihaan. Puun ja aidan pitkät varjoraidat, vajan vaitonainen, hitaasti siirtyvä varjomöhkäle, pensaan oksat, joita tuuli liikuttelee. Lätäkkö kimaltaa jäisenä, yöllä on ollut kylmää. Lentävän linnun varjo sujahtaa poikki pihan.

Naapurinmies lähtee liukkaasti hybridiautollaan. Meiltä ei lähdetä. Elämä seisoo kuin kelo tyhjässä maisemassa. Toinen sanoo, että vilu yhä väristää tuolloin tällöin. Minä yritän sanoa itselleni, että olen jo toipunut, nyt pitäisi jo tormentua, mutta kun virus ei halua päästää irti.

*

PS. Uutiset ja A-studio ovat kotvan jo märehtineet coronavirustilannetta. Hallituksen tiedonantotilaisuus, joka televisioitiin, keskittyi huhujen, pelottelun ja ’mutu’stelun sijaan tanakasti asiapohjalta kertomaan, ettei toistaiseksi ole epidemiaa, on kaksi yksittäistä sairastunutta. Todennäköisempi skenaario on kausi-influenssan leviäminen väestössä lähiviikkoina. Asiantuntijoiden taholta kerrottiin myös miten epidemioihin on varauduttu ja miten vastuuketjut toimivat. Eduskunta tulee saamaan asiaa koskevan pääministerin ilmoituksen vielä tänään täysi-istunnossa.

 • Varmaan te saatte vielä rauhassa katsella varjojen taidetta ja liikettä pihallanne. Kyllä keho sen kertoo, kun on valmis liikkeelle.

  Kommentin jätti Annikki · torstaina 27. helmikuuta @ 18:43

 • Kohta tulee kaksi viikkoa täyteen tätä. Tänään hain kuorokaverilta nuotit seuraavan messun lauluihin. Huomenna on kumminkin mentävä kauppaan. Niinhän on vanhastaan sanottu, että flunssa kestää kaksi viikkoa tai 14 päivää. Ei tunnut hyvältä vielä ainakaan.

  Kommentin jätti Ellinoora · torstaina 27. helmikuuta @ 21:19

 • Jospa pitkään jatkunut flunssa antaisi vastustuskykyä tulevia flunssia vastaan. Omalta osaltani olen huomannut, että niin on käynyt.

  Kommentin jätti seita · maanantaina 2. maaliskuuta @ 06:54

 • Toivoin samaa influenssarokotuksesta, kun se usein on päästänyt vähällä myös kausiviruksesta, nyt vain ei.
  Jospa tämä sitten korjaisi tilannetta.

  Kommentin jätti Ellinoora · maanantaina 2. maaliskuuta @ 11:35

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.