Oltiin yksityisen hammasklinikan asiakkaana, minä ja ikäiseni, ennestään tuntematon pariskunta. Siinä määräaikaa odotellessa sukeutui keskustelu hallituksen nuorekkaasta kokoonpanosta. – Kokematonta porukkaa, sanoi mies. Kohta tuo politiikka kaatuu omaan mahdottomuuteensa. – Minusta on hyvä, että parhaassa työiässä oleva sukupolvi ottaa nyt vastuuta ja opettelee asioita. Meidän ikäpolvemme on jo osansa tehnyt, eikä Sipilän hallituksella kokemus ollut kummoisempi, virheitä tuli tehtyä, väitin. – Niin, mutta edelliset nuoret sukupolvet ne vasta virheitä tekivätkin, Stubbi ja Katainen esimerkiksi, mies jatkoi innokkaasti. Tuumin siihen, että jokainen sukupolvi vissiin tekee omat virheensä ja toivon mukaan oppii niistä, mutta vastuun kantamista ei opi, jos ei vastuuta saa.

Brexitistä ehdimme olla myös eri mieltä. – Britit kun lähtee, niin EU hajoaa, sanoi mies, ja vaimo säesti, että Unkari ja Puola ovat jo jalka oven välissä. Itäblokin maat jäävät ja kukahan niidenkin kehityksen haluaa kustantaa. Minä en usko, että EU yhden maan poislähtöön hajoaa, eiköhän rivit vain tiivisty. Järjen ääni sanoo, ettei kehitys etene kelaamalla taakse päin.

Keskustelu oli kai ollut poikkeuksellista, kun hammashoitaja kysyi sisään kutsuttuaan, mistä niin innokkaasti puhuttiin. – Politiikkaa vain, sanoin.

  • Tuohan on ollut politiikkakeskustelua parhaimmillaan. Kumpikin tuo omia näkökantojaan esiin. Noinhan sen pitäisi mennä tuolla politiikan näyttämöilläkin, mutta siellä saadaan vain riitoja aikaan. (en tiedä tuliko kahdesti, tuo robotti ei oikein toimi)

    Kommentin jätti seita · perjantaina 7. helmikuuta @ 09:57

  • Keskustelu on hyvästä, jos onnistutaan arvostamaan toisen näkökantoja vaikka oltaisiin eri mieltä. Samaa mieltä ei tarvitse kaikesta olla, eihän siitä kovin innokasta keskustelua saisi aikaan.
    (Toisen viestin oli roskapostisiivooja nielaissut, mutta yllä oleva tuli kyllä reilusti tähän. Jos kaikki ylimmäiset kentät on täytetty, viesti tulee pelkällä I’m not a robot klikkauksella ilman kuvien selailua.))

    Kommentin jätti Ellinoora · sunnuntaina 9. helmikuuta @ 16:35

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.