Jouluviikon alkaessa herkistyn aistimaan asioita, jotka mielessäni liittyvät jouluun. Perinteitä, muistoja, musiikkia, kukkia. Lahjoja en odota, mutta postilaatikolla käymme toiveikkaana, ehkä joku vielä lähettää kauniin jouluisen kortinkokoisen taideteoksen iloksemme. Oi, niitä on tullut, vaikka yhä useampi on muuttanut joulutervehdyksen sähköiseksi, lämmin muistamisen ele sekin.

  • Itse huomaan, edesmenneet lähisukulaiset pistäytyvät ajatuksissa jouluperinteiden mukana. Vaikka muutoksiakin perinteiden suhteen on tullut, kehykset pysyvät pitkälti samanlaisina. Joulukorttien saaminen tuntuu aina yhtä hyvältä. Kun joulukortin saa ja lähettää, käy jokaisen luona ajatuksissa. Sähköiset joulutervehdykset ovat tätä päivää ja muistamista myös puolin ja toisin.

    Kommentin jätti Pirkko · sunnuntaina 22. joulukuuta @ 09:55

  • Pirkko,
    perinne on aikojen jatkumo, ajassa myös rapisee turhaa pois, liitetään uutta mukaan. Ehkei olekaan tarkoitus toistaa, vaan muokata, uudistaa, säilyttää se paras.

    Kommentin jätti Ellinoora · tiistaina 24. joulukuuta @ 19:07

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.