Rip ja Muru olivat yökylässä viikonvaihteessa. Perinteisesti saunan jälkeen on mitattu pituustilanne ja tehty merkit tiettyyn paikkaan. Mummeli on enää kuusi senttiä pitempi kuin Rip, ja Muru oli kasvanut peräti kaksi ja puoli senttiä edellisestä mittauksesta. Sää ei oikein meidän ulkoiluaikeitamme suosinut, saimme odotella sadetaukoa ja lopulta se tulikin. Muru haluaa aina ensin puistoon kiipeilemään, sieltä jatkoimme metsän läpi. Rip keräsi tällä kertaa värikkäitä lehtiä ja teki sienihavaintoja. Totesimme, että syyslehdissä on tosi hienoja väriyhdistelmiä ja sävyjä.

Kaupan kulmalla tapasimme Einen, joka tuli vastaan hyvin hitaasti askeltaen. Tervehdin ja pysähdyin kysymään vointia, kun tunnemme ennestään. Eine on jo 90 vuotta vanha ja asuu vielä yksin talossaan. Hänellä oli ollut jännittäviä ambulanssikeikkoja sairaalan päivystykseen, joista hän kertoi eloisasti. Lapset kuuntelivat silmät pyöreinä.

Kerroin lapsille murheeni pihavaahterasta, jonka kasvamista upeaksi puuksi olen 30 vuotta saanut seurata. Sen kaatamisesta on jo tehty päätös taloyhtiön hallituksen kokouksessa. Tuuli riepottaa syksyisin lehtiä yltympäriinsä. Se tietysti ärsyttää lähinaapuria ja kuulemma pilaa talon kattoa. Päätimme lasten kanssa pitää puulle kauniit hautajaiset, kun kaataminen on ohi. Joskus on hyvä huojentaa mieltä painavia juttuja. Surut helpottuvat ja ilot kasvavat, kun niistä saa puhua. Lapsillakin on murheita, he myös osaavat lohduttaa.

 • Lapsilla oli taaskin mukava vierailu mummolassa, saivat uutta näkökulmaa elämän vanhuspuoleen ja saivat auttaa mummon murheessa!

  Kommentin jätti annikki · tiistaina 17. syyskuuta @ 16:12

 • En tiedä ovatko he tavanneet koskaan näin vanhoja ihmisiä, äidin suvun isovanhemmat ovat vielä työelämässä. Meillä keskustellaan usein lasten aloitteesta vanhenemisesta ja kuolemastakin. Lapset ovat myös tutustuneet yhdeksänkymppiseen Väinöön, joka asuu vaimonsa kera omassa talossa meidän naapurikadulla. Lapset suhtautuvat täysin luonnollisesti ja mutkattomasti vanhuksiin ja kyselevät kiinnostuneina kaikkea.

  Kommentin jätti Ellinoora · tiistaina 17. syyskuuta @ 23:21

 • On aina mukavaa kun lapsenlapset tulevat käymään.
  Voi vaahteraa. Jos pudonneet lehdet haittaavat niin paljon että puut on poistettava, niin eihän meillä taajamissa ole kohta yhtään lehtipuuta. Ilmankos meidänkin kaupunkimme uusimmilta asuinalueilta on kaikki puut kaadettu pois.

  Kommentin jätti seita · sunnuntaina 22. syyskuuta @ 10:30

 • Sanopa muuta. Minä puuskahdin: niin katot ovatkin tottakai tärkeämpiä kuin ihmisten elämän laatu omassa pihassaan. Kotikatumme on reunustettu koivuilla. Saa nähdä milloin kaupunki keksii katkoa ne, lehdet kun lentelevät syksyllä minne sattuu tuulen mukana.

  Kommentin jätti Ellinoora · sunnuntaina 22. syyskuuta @ 13:32

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.