Kävimme Tätiä tapaamassa siinä hoitokodissa, johon omahoitaja oli hänet eilen aamulla saattanut putkiremontin ajaksi.  Täti oli vielä hiukan sekaisin tästä manööveristä, kyseli missä hän on ja kuka ja miksi hänet sinne toi. Toisaalta hän oli tyytyväinen hoitoon ja etenkin ruokaan. Sanoi nukkuneensakin yön yhtä hyvin kuin kotona.

Olin viikko sitten maanantaina peruuttanut veteraanikuntoutusjakson ja tiedottanut kaikille asiaan liittyville tahoille, että emme saa Tätiä suostumaan lähtöön. Sinnikäs veteraaniasioiden palveluohjaaja Jaana sanoi vielä pitävänsä paikan varattuna ja yrittävänsä saada Tädin kuitenkin lähtemään. Keskiviikkona hän soitti, että kotihoitajan kanssa on nyt sovittu, että tämä saattaa Tädin maanantaina (eilen) kuntoutuspaikkaan. Ällistyksemme oli kyllä melkoinen, sillä emme tosiasiassa uskoneet Tädin muuttavan mieltään. Ilmeisesti häneltä ei enää kysytty lähteekö hän, vaan kerrottiin vain, että hänet viedään. Siihen me emme kyenneet.

Vastaava hoitaja kehotti meitä pitämään huolivapaata, Täti on tallessa heillä ja saa fyysistä kuntoutusta kahden viikon ajan. Osaisikohan sitä pitää, huolivapaata. Tuntuu edelleen todella ihmeeltä, että kotihoitaja sai Tädin pään käännettyä.   

 • Todella hyvä, että Täti tunsi kaksi asiaa mukavana uudessa paikassa. Jospa sieltä saa juttuseuraakin päivän aikana. Ja vastaavan hoitajan hieno kannustus huolivapaaseen. Täti on yötäpäivää valvonnassa, onhan se turvallista.

  Kommentin jätti Pirkko · keskiviikkona 7. elokuuta @ 11:08

 • Eniten pelotti se, jos muistamaton vanhus lähtisi kotoa ulos ’melua pakoon’, kuten hän sanoi tekevänsä. Hän ei välttämättä osaisi tulla takaisin, hänellä ole avaintakaan, koska hänelle on sanottu, ettei hän saa lähteä yksin ulos. – Yritämme siis pitää huolivapaata!

  Kommentin jätti Ellinoora · keskiviikkona 7. elokuuta @ 22:00

 • Hienoa! Ehkä hän saa hyvää kokemusta vastaisenkin varalle.

  Kommentin jätti annikki · torstaina 8. elokuuta @ 16:27

 • Hienoa! Täti voi nyt myöskin saada sellaista kokemusta, joka helpottaa tulevia ratkaisuja.

  Kommentin jätti Annikki · torstaina 8. elokuuta @ 21:25

 • Niin voi toivoa.

  Kommentin jätti Ellinoora · perjantaina 9. elokuuta @ 08:48

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.