kesän korkein hetki, sanottiin ennen juhannuksesta. usein se on myös kukkein ja suvisuloisin, mutta harvemmin helteinen. parhaimmillaan kaupungin juhannus on, kun menijät ovat menneet ja kaupunki rauhoittunut iltaan. istumme kahdestaan pihakeinussa saunan jälkeen ja nautimme leppeästä tuulenhengestä eikä ainutkaan hyttynen inise inhasti korvan juuressa.

tänä vuonna saimme nauttia eurovision välittämänä Wienin Filharmonikkojen perinteisestä kesäkonsertista Schönnbrunnin keisarillisen palatsin puistossa jo juhannusviikon torstaina. meillä oli onni päästä käymään Wienin matkalla 2008 tuossa ihmeen kauniissa ja valtavassa puistossa, jonka upeat suihkulähteet, kukkaistutukset ja rakennukset valaistaan aina aistikkaasti kesäkonserttia varten. konserttiin saapuu väkeä kymmenintuhansin ja ihmiset levittäytyvät nurmikkorinteille ja vaeltelevat puiston käytävillä pimenevässä illassa. klassista konserttimusiikkia rakastetaan ’vanhassa maailmassa’. Eurooppa on antanut maailmalle parastaan, kaikki säveltäjät, joiden teokset elävät vuosisadasta toiseen.

  • Konsertti ja muotokoristeellinen ympäristö ovat tyypillistä parasta itävaltalaisuutta. Hienoa oli katsella sitä televisiostakin. Joskus minäkin olen tuolla kuljeskellut.

    Kommentin jätti annikki · perjantaina 21. kesäkuuta @ 14:18

  • Kesäkonsertti sekä uudenvuodenkonsertti katsotaan meilläkin aina televisiosta. Pidän kovasti Wienin Filharmonikkojen viimeistellystä soitosta ja silmälle ovat ilo ne hienot dekoratiivit ja kukkaloisto, jonka tv-kuva välittää.

    Kommentin jätti Ellinoora · perjantaina 21. kesäkuuta @ 22:39

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.