Aamuyöllehän se lipsahti taas, ennen kuin tokenimme kultahuumasta. Eilen väkeä oli koolla kymmeniä tuhansia Kaisaniemessä juhlimassa jääkiekkojoukkueen menestystä. Erityinen piirre juhlinnassa tällä kertaa on ollut vahvan joukkuehengen korostus. Muutamien pelaajien hienot yksilösuoritukset huomioitiin, mutta koko joukkue on samanarvoisesti kultamitalinsa ansainnut. Kultahuuma sai aikaan yleisössä äärimmäisen voimakkaan yhdistävän tunnetilan siksikin, kun se on niin harvoin koettavissa, olihan kyseessä Suomen koko jääkiekkohistorian kolmas MM-voitto. Kaksi kertaa on voitettu loppuottelussa Ruotsi, 1995 ja 2011 – ja nyt Kanada. MM-pelien viehätys on erityisesti siinä, että voittajaa voi aina veikkailla, mutta ikinä ei voi tietää miten lopulta käy, tilanteet vaihtuvat salamannopeasti ja joukkueiden henkinen tahtotila on merkittävässä osassa.

Kultajuhlat peittosivat meillä kyllä EU-vaalit. Niinpä vaalitulos äimistytti. YLE-ykkösen illan ajankohtaisohjelmassa perussuomalaisten uusi meppi näytti olevan täysin pihalla tehtävästä, mihin hänet oli äänestetty. Demarikellokas taas piti ilmiselvästi oikeutenaan olla vähintään seuraava komissaarikandidaatti. Vallan kahvaa hamuaa moni muukin ensikertalainen. Onneksi meillä on myös asioista perillä olevia, kokeneita meppejä mukana. Ehkäpä Brysselissäkin ’koirat haukkuu ja karavaani kulkee…’

  • En tavallisesti seuraa jääkiekkoa, mutta kun satuin katsomaan Ruotsi-ottelun, niin pakkohan oli sen jälkeen seurata miten lopuksi käy. Ja toisin kuin yleensä, tällä kertaa kävi hyvin.
    Katsoin myös Ylen ohjelmaa, ja tunsin myötähäpeää. Nyt Eurooppakin tulee tuntemaan tämän kohupoliikon.

    Kommentin jätti seita · keskiviikkona 29. toukokuuta @ 07:14

  • Olen huomannut, että lätkäfanius on jossain määrin sukupuolikysymys: isät ja pojat ovat vahvasti mukana. Mitä voimakkaammin tasa-arvoidea yhteiskunnassa etenee, sitä enemmän naisfaneja tulee mukaan. Fanius sinänsä on monenlaista. Itse en esimerkiksi hengaile kaukalon reunalla enkä matkusta kisoihin. Harvoin katson myöskään muiden maiden keskinäisiä otteluita, mutta asiantuntija-arvioita luen ja seuraan. Ja kun Suomi-peli tulee, ’mä oon niin mukana’.

    Kommentin jätti Ellinoora · keskiviikkona 29. toukokuuta @ 12:16

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.