PB056646

Tämä joulutervehdykseen päätynyt ikoni tuskin on kannanotto neitseestä syntymiseen, vaan haluaa nostaa esiin joulukertomuksen taustahenkilön, Josefin. Kun joulun tapahtumien keskiössä on niin vahvasti äiti ja lapsi, saattaa perheen isähahmo unohtua kulisseihin. Betlehemin tallin syntymäkertomuksen jälkeen Josef, joka on äidin ja lapsen turvamies, saa tehtävän viedä perheen pakomatkalle, että poika säästyisi valtaansa suojelevan Herodes-kuninkaan surmakäskyltä ja pahaa aavistamaton äiti murheelta. Näin ensimmäisen joulun tapahtumat linkittyvät voimallisesti aikaamme, jossa perheet yhä joutuvat lähtemään sotaa ja murhaajia pakoon etsimään turvallista paikkaa. 

  • Maassa rauha ja ihmisillä hyvä tahto – sitä toivomme kaikille kansoille!

    Kommentin jätti Oili · lauantaina 15. joulukuuta @ 11:56

  • Niin, jos olisi edes yksi päivä ilman sotaa, mellakoita ja terroria…

    Kommentin jätti Ellinoora · sunnuntaina 16. joulukuuta @ 14:57

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.