PB056649

Yksi adventin enkeleistä pujahti taivaallisesta orkesterista omille teilleen. Hän muisti kaukaisen maan, jonka ihmisillä on juuri tänään erityinen päivä. He juhlivat maansa itsenäisyyttä siniristilipuin, paraatein, soihtukulkuein ja tanssiaisin. Kansassa on monenmoista juhlijaa, mutta enkeli halusi rohkaista ihmisiä iloitsemaan maansa rauhasta ja hyvinvoinnista levottomassa maailmassa ja pitämään huolta kauniista maastaan ja toinen toisestaan. Hän oli varta vasten salaa opetellut soittamaan maan kansalaisten sydänsävelet. Ja niin kaikuu avaruudessa enkelitorven vienoin soinnuin finlandiahymni.

Tänään muistelen vanhempieni sukupolvea, joka joutui kokemaan nuoruudessaan sodan kauhut puolustaessaan isänmaata ja kansan itsenäisyyttä vieraan vallan uhan alla. Ja toivon sydämestäni, että lastemme ja lastenlastemme sukupolvi saisi elää rauhassa ja vapaudessa.

  • Kaunis ajatus Finlandiaa soittavasta enkelistä!
    Nuo muistamiset ja hartaat toiveet on helppo jakaa koko sydämestä etenkin tänä vuonna, kun jännitämme Ukrainan tilannetta. Pääsemmekö viettämään siellä viidennen joulumme, ja ennen kaikkea saavatko ystävämme siellä viettää rauhan joulun?

    Kommentin jätti Oili · perjantaina 7. joulukuuta @ 11:51

  • Oili, huomaan olleeni itsenäisyyspäivän toiveissani ja ilossani vähän sokea ja kuuro muulle maailmalle, jossa erityisesti lapset kärsivät maassaan sodan kauhuista tai joutuvat perheineen pakenemaan kotiseudulta, jossa vapautta ja itsenäisyyttä ei ole. Sinä olet myös tehnyt jotain heidän hyväkseen, ei ainoastaan huomannut ja muistanut rukouksin.

    Kommentin jätti Ellinoora · perjantaina 7. joulukuuta @ 21:36

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.