Pissismummolle kävi niin kuin kelle tahansa kesällä voi käydä, että korva meni tukkoon. Tunne on kuin puoli päätä olisi pois pelistä. Mummo urimoi netin kautta hankkimaan terkkahoitajalta korvahuuhteluaikaa, nääs Systeemiinhän on turha puhelimella yrittää. Palvelu on tyyliä tunti soittoaikaa ja koko ajan nauha laulaa inhokkirallia: jos sitä, paina tätä ja odota – ja sitten: kahdeksantoista puhelua jonossa. Netin kautta Mummo pääsi samaan systeemiin ihan itse valitsemaan ajan ja huomiseksi järjestyi systeemin kesäsupistuksista huolimatta. Korvatipat yöksi molempiin, vanutuppoa perään ja umpiunessa aamuun.

Hoitaja kurkkaa lampun kera korvakäytäviin. Ei näy mitään. Ei kun etsimään korvalamppuun varapattereita. Kahta ei löytynyt, mutta yhden vaihdettua näkyvyys parani. Viisi pruuttausta ja tukkokorva aukesi. Toiseen korvaan sama, mutta sepä sen sijaan onnistui menemään tukkoon, kun ei ennestään ollut. P.Mummo sanomaan siitä, mutta hoitajan mielestä korva varmaan aukeaisi itsestään iltaan mennessä. (?!) Vastoin parempaa kokemusperäistä tietoaan Mummo jätti hoitajan uskomaan arveluihinsa.

Seuraavana päivänä P.Mummo hankkiutui apteekkarin pakeille ja palasi uusien tippojen ja korvapruutan kanssa. Tunnin liotus ja kunnon omatoimipruuttaus ohjeen mukaan. – Talita kuum – ja kas, systeemin tukkima korva aukesi omin toimin.

 • PS
  Parin viikon päästä kertaalleen hoidettu korva ärhääntyi vuotamaan ja meni taas tukkoon. Kävin päivystyksessä, jossa korva huuhdeltiin uudestaan ja näytettiin lääkärille. Tämä oli sitä mieltä, että korvakäytävä ja välikorva ovat tulehtuneet. Antibioottia siis.
  Tällä kertaa vuorossa oli ammattikuntansa valio hoitajana. Kaikki toimi ja potilas otettiin huolella tutkittavaksi.

  Kommentin jätti Ellinoora · sunnuntaina 8. heinäkuuta @ 12:35

 • Minullakin meni korva tukkoon usein ja on jouduttiin huuhtelemaan terveyskeskuksessa. Viime käynnillä hoitaja suositteli Otocur-korvasuihketta käytettäväksi säännöllisesti muutaman kerran viikossa. Ja kas, korvat on pysyneet auki.

  Kommentin jätti seita · keskiviikkona 11. heinäkuuta @ 16:44

 • Mullekin suositeltiin tuota, mutta ei siitä ole ollut ratkaisevaa apua minun korviini. Riesa tämäkin, usein nimenomaan kesällä. Enkä edes ole uinut, vesi korvassahan sen vahatulpan usein tekee.

  Kommentin jätti Ellinoora · keskiviikkona 11. heinäkuuta @ 22:50

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.