Eilisellä lenkillä kuljin tulipalopaikan ohi – se on vakituisen reittini varrella – ja tapasin tutun papan talonsa edustalla juttelemassa toisen naapurin kanssa. Pappa kertoi joutuneensa savun ja häkäkaasujen vuoksi yöpymään poissa kotoa. Vasta seuraavana päivänä hän sanoi tajunneensa, miten lähellä katastrofi oli levitä heillekin. Talon pääty oli jo mustunut, mutta onneksi palo ei päässyt tarttumaan rakenteisiin. Naapurin vuoksi on surku, osittain palokunnan laitteiston toimintaongelmien vuoksi koti tuhoutui täysin, ja talon päädyssä ollut autokin jäi sortuvien rakenteiden alle. Naapuri oli shokissa, häntä piti estää syöksymästä palavaan taloon noutamaan jotakin tärkeää, kertoi pappa.

Olemme miettineet Toisen kanssa, mitä yrittäisimme pelastaa, jos palo syttyisi kotona niin, ettei sammutus omin keinoin onnistuisi. Toinen mainitsi tietokoneen varmuuskopiorasiat ja puhelimet. Tulin siihen tulokseen, että itseni ja Toiseni pelastaisin, sen tärkeämpää ei minulla ole. Naapureita pitäisi myös varoittaa, sillä kuten uusi katastrofiuutinen taannoin kertoi, rivitalossa tulipalo on aina toistenkin vaara.

  • Noin yhtäkkiä ajatellen ottaisin käsilaukun ja kännykän mukaan, jos olisin yövaatteissani niin kengät jalkaan ja takin naulakosta niskaani.
    Maanjäristysohjeita olen joskus lukenut Amerikan maalla, siellä se oli todellisuutta.

    Kommentin jätti tuulamummo · sunnuntaina 6. toukokuuta @ 23:36

  • Tuula, en tiedä osaavatko järistys- tai tulva-alueilla asuvat varautua hätätilanteisiin paremmin. Kaupunkiasuja meillä helposti tuudittautuu siihen, että palolaitos toimii ja ensiapu pelaa. Sitten on vielä tämä ”ei se voi meille sattua”. Kyllä voi.

    Kommentin jätti Ellinoora · tiistaina 8. toukokuuta @ 11:54

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.