Pitkästä aikaa messussa. Ajattelen, että sekin on siunaus, että on olemassa kotikirkko. Se antaa tuttuuden tuomaa levollisuutta. Paastonajan messu on tavallista riisutumpi. Tänään esirukous oli kohta alkumusiikin ja virren jälkeen. Meillä eri osioiden paikkaa messussa vaihdellaan luovasti.

Jeesuksen ja syntisen naisen kohtaaminen fariseus Simonin luona on päivän tekstinä. Markus-pappi mainitsee syntiset miehet ja naiset. Farisealaiset pitävät tänäänkin itseään eettisesti muita parempina, paheksuvat julkisyntisiä, väheksyvät omia väärintekemisiään. Raamatun teksti vaikenee prostituution vuoksi syntiseksi leimatun naisen hyväksikäyttäjämiehistä. Aikamme somekampanjat ovat riisuneet naamioita tämän päivän farisealaisilta. Minä myös, sinä myös – olemme sekä syyllisiä että uhreja. Ja armo kuuluu kaikille syntinsä tunteville ja niitä katuville.

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.