PB295878

Mussukat olivat isänsä kanssa sunnuntailounaalla. Miten huikeasti he tuovatkaan virtaa! Saimme jääkaapin oveen uudet taidekuvat. Ritaripojan sateenkaarisydän teksteineen puristi mummelin silmiin liikutuksen kyyneleet, jotka puolestaan häkellyttivät taiteilijan. Muru kävi mummelin koneella ja ohjeistuksella googlettamassa ’meren eläimiä’, joita yhdessä äimisteltiin sillä välin, kun miehet jännäsivät lätkämatsia Pyeongchangista.

Viimevuotisten vaivojen aktiivihoito loppui eiliseen. On suotavaa, sanottiin, palata normaaliin elämänrytmiin. Siis konsertteihin, kirkkoon, leffakerhoon ja ystävätapaamisiin taas, no, kuitenkin vähän kerrallaan mieluiten. Siis sauvat messiin ja aamulenkille. Aurinko helottaa, hanki kimaltelee, askel rouskuu. Metsäpolulla on raikasta ja tuoksuu havuille. Keuhkojen kautta vereen sekoittuu happea, ja kohtalon kourissa kokkaroitunut ajatus sulaa notkeaan liitoon.

Kiitollisena ajattelen tapaamiani hoitajia, jotka puurtavat kipeiden kanssaihmisten hyväksi työpaikoillaan ja jaksavat kohdata positiivisesti ja ystävällisesti ihmisen silloin, kun elämässä ei mene hyvin. Hymy on puolet hoitoa! Kiitollisena ajattelen myös niitä ystäviä, jotka ovat muistaneet rukouksin, kortilla, tekstarilla, soitolla. Kun ei itse jaksa ottaa yhteyttä, ystävä, joka jaksaa, on kullanarvoinen.

 • Mukavaa paluuta normaaliin elämänrytmiin!

  Kommentin jätti Ansku · tiistaina 20. helmikuuta @ 22:53

 • Kiitos, Ansku!

  Kommentin jätti Ellinoora · keskiviikkona 21. helmikuuta @ 11:39

 • Hienoa, että jokin vaihe on ohittumassa ja parempi jatkumassa! Minäkin olen ihaillut sairaalaväkeä pitkin yötä uurastamassa, kiitollisena että ovat jaksaneet opiskella vaikeita aloja. Nuorta päivystyslääkäriä käy välillä sääliksikin. Apteekissa on aivan erinomainen palvelu ja neuvonta. Samoin pankeissa, niissä joissa ihmisiä tavoittaa. Kiittelen mielelläni, kun aihetta on.

  Kommentin jätti Annikki · torstaina 22. helmikuuta @ 12:55

 • Ja onhan ihana nähdä, kuinka hoitaja ilahtuu kiitoksesta ja positiivisesta palautteesta. Olen myös saanut apteekissa asiantuntevaa ja hyvää palvelua.
  Saatan antaa myös asiallista palautetta puutteista ja tehdä parannusehdotuksia, jos niikseen on.

  Kommentin jätti Ellinoora · torstaina 22. helmikuuta @ 22:15

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.